Vrijdag 05.06.20 | 13.06 uur

Ga op pad met de boswachter en weidevogelexperts!

Weidevogelexcursie in het Staphorsterveld

Bijzonder beeld: Tureluur, grutto en kievit

Bijzonder beeld: Tureluur, grutto en kievit© Dirk Jan de Haan

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met de Veldschuur Bid en Werk en de Vereniging Weidevogelbescherming Staphorsterveld e.o. een weidevogelexcursie. De boswachter van Staatsbosbeheer en enkele weidevogelexperts nemen u mee voor een wandeltocht over de zandpaden in het Staphorsterveld.

Aan weerszijden van de paden liggen weilanden waar typische weidevogels als wulp, grutto, kievit en tureluur broeden. Tijdens de wandeling zullen zij zich zeker laten zien. De boswachter en de weidevogelbeschermers vertellen u alles over deze prachtige vogels. Door allerlei oorzaken staat de weidevogelstand in Nederland zwaar onder druk.

Staatsbosbeheer is in het Staphorsterveld eigenaar van diverse terreinen die zij beheert als weidevogelgebied. De Weidevogelbeschermingsvereniging faciliteert daarbij met nestbeschermingsmaatregelen. Beide organisaties streven hier naar een uitbreiding van het aantal weidevogels.

De excursie vindt plaats op zaterdag 4 mei 2019, vanaf de Veldschuur. Om 9.00 uur staat een kop koffie klaar. Het vertrek naar de weidevogels is om 09.30 uur. Aanmelden is verplicht op het emailadres info@veldschuur.net De kosten bedragen 6,00 euro per persoon inclusief kop koffie. Tip: neem laarzen en een verrekijker mee!

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 23.04.19 | 14.19 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.39006 s