Donderdag 19.09.19 | 14.27 uur

Wonen zonder gas?

Kom kijken naar een duurzame woning in Hasselt

Mensen met interesse in duurzaam wonen kunnen in mei en juni op bezoek bij een duurzaam huis. In samenwerking met de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland, organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. De bewoners delen hun ervaringen met de bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning.

Hoe maak je een bestaande boerderij toekomstbestendig? Met deze vraag in gedachten, bouwde familie Wensink uit Hasselt hun boerderij volledig opnieuw op. De woning heeft geen gasaansluiting en is zeer goed geďsoleerd.

"Als je voor de toekomst iets wilt doen, moet je in de eerste plaats niet op zoek naar andere energie, maar vooral zo weinig mogelijk gebruiken”, vindt Jacob Wensink. Bij de bouw en isolatie van de woning is gebruik gemaakt van natuurlijk materialen. Het plan was om een warmtepomp te installeren, maar dit bleek niet nodig. Een klein elektrisch straalkacheltje is genoeg om de winterkou buiten de deur te houden.

Tijdens een thematour op 21 mei om 19:30 uur leidt Jacob Wensink de bezoekers rond. Geďnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route, met als doel om via persoonlijke ervaringsverhalen mensen te bewegen tot duurzaam wonen. Tijdens deze excursies rondom een specifiek thema bezoekt een groep van circa 10 personen een woning. Bezoekers zijn hier enthousiast over, blijkt uit eerdere reacties: “De familie gaf duidelijke uitleg en het was heel nuttig om de verhalen van de gebruikers te horen.”

In de regio vinden nog meer thematours plaats. Deze zijn te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/thematours

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 24.04.19 | 12.10 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29141 s