Vrijdag 05.06.20 | 14.22 uur

Gemeente Zwartewaterland, Politie en Welzijn Mensenwerk

Brommerrijden Koningsnacht in Zwartewaterland

In de nacht van 26 op 27 april 2019 vindt in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis weer het traditionele brommerrijden plaats tussen 04.00 en 06.30 uur. Vanaf 03.00 uur mag er gereden worden vanaf huis rechtstreeks naar de inschrijflocatie.
Om deze traditie veilig en plezierig te laten verlopen zijn hiervoor diverse spelregels opgesteld door de politie, Welzijn Mensenwerk en de gemeente waaraan de brommerrijders zich moeten houden.


Naast de aanwezigheid van de politie en een aantal jongerenwerkers zijn ook vrijwillige stewards/verkeersregelaars aanwezig. Zowel te voet als op de motor.

Spelregels
Inschrijven en het ondertekenen van een verklaring door de deelnemer is verplicht.
Inschrijving vindt plaats tussen 03.00 en 04.00 uur in Genemuiden bij Keet de Kolk, In Zwartsluis bij soos Esclusa en in Hasselt bij het Teeuwland.
Minimum leeftijd is 16 jaar en de deelnemer moet inwoner te zijn van de plaats waar het brommerrijden plaatsvindt.

De brommer of snorfiets moet aan de alle wettelijke eisen te voldoen, behalve die van de geluidsdemping (zonder uitlaat). Quads e.d. zijn niet toegestaan.

Rijden zonder uitlaat mag op 27 april 2019; tussen 03.00 en 04.00 uur alleen van huis rechtstreeks naar het inschrijfpunt, van 04.00 tot 06.30 uur (over het parcours) en na 06.30 uur alleen rechtstreeks naar huis.

De deelnemer krijgt bij het voldoen aan de inschrijvingseisen, een persoonlijk startbewijs. Deze moet de bestuurder tijdens het rijden bij zich te hebben. Bij verlies of inname van dit bewijs, mag niet meer worden gereden. Bij het afgeven van de bromfiets aan derden, blijft de eigenaar of houder verantwoordelijk.

De deelnemer is verplicht aanwijzingen van de politie en stewards op te volgen. De stewards zijn herkenbaar aan hesjes en politielamp. Bij het niet opvolgen van instructies volgt onherroepelijk inbeslagname van het startbewijs.

Alcohol: Het is verplicht om bij deelname vrij te zijn van alcohol en/of andere (verdovende) middelen. Hier wordt actief op gecontroleerd.

Kleding: Deelnemers wordt geadviseerd om beschermende kleding te dragen, waaronder degelijke handschoenen. Het is verplicht om een goed passende helm voorzien van E4 keurmerk te dragen. In verband met zichtbaarheid is het raadzaam voor de deelnemer om kleding met felle kleuren te dragen.


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.04.19 | 09.51 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.39258 s