Donderdag 20.02.20 | 17.20 uur

Verschillen tussen partijen dit jaar beter zichtbaar

MijnStem legt verschillen tussen partijen wl bloot

Op 6 mei lanceert Citisens stemhulp MijnStem.nl voor de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei. Uniek aan de stemhulp is het gebruik van een slider waarmee gebruikers hun positie kunnen bepalen. Dat maakt verschillen tussen partijen beter zichtbaar. Dat dat nodig is, blijkt uit een bericht dat gisteren naar buiten kwam over de Stemwijzer. De lancering van de Stemwijzer is vertraagd, omdat Groenlinks en de PvdA in die stemhulp op alle stellingen exact dezelfde positie hebben ingenomen.

Gebruikers van MijnStem geven met een slider hun mening over verschillende themas. Vervolgens is te zien waar de politieke partijen zich op dat thema gepositioneerd hebben. In het slotscherm kunnen kiezers zien met welke partij zij de meeste overeenstemming hebben. Anne van de Meerakker (woordvoerder MijnStem): Bij verkiezingen is het van groot belang dat een stemgerechtigde weet wat er te kiezen valt. Dat kan alleen als helder is waar de verschillen tussen partijen zitten. De 101-puntsschaal van MijnStem voorziet daar beter in dan de andere stemhulpen, die een driepunts- of vijfpuntsschaal gebruiken.

MijnStem biedt al sinds 2014 stemhulpen voor de verkiezingen van de Gemeenteraad, Tweede Kamer, Provincies, Waterschappen en het Europese parlement. Bij de afgelopen verkiezingen voor Waterschappen en Provincies was MijnStem met meer dan 3 miljoen invullers de grootste stemhulp. (www.mijnstemhulp.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 03.05.19 | 10.09 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 9°
Meer weer...
Morgen:
11° | 8°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31168 s