Dinsdag 26.05.20 | 08.50 uur

Organisatie zet plannen voor event in de koelkast

Streep door Genemusiment in Genemuiden

Genemusiment

Genemusiment © DKN | RDV

De werkgroep van SCEG heeft om financiŽle en organisatorische redenen besloten dit jaar geen Genemusiment of Eikoerei te organiseren. Al een aantal jaren levert de organisatie van deze evenementen in toenemende mate problemen op. Financieel waren ze altijd te realiseren door subsidies van provincie en gemeente en sponsorbijdragen vanuit het bedrijfsleven. "Met name de subsidies zijn de afgelopen jaren fors terug gelopen", aldus de werkgroep.

"SCEG hecht er sterk aan dat de evenementen voor iedereen gratis toegankelijk moeten blijven. Dat samen maakt dat een jaarlijks evenement financieel eigenlijk niet meer haalbaar is."

Een tweede reden is de enorme inspanning die de organisatie van een dergelijke grote activiteit vraagt. De voorbereidingen nemen een vol jaar in beslag, zodat er tussen de evenementen door eigenlijk geen rustperiode is voor de organiserende werkgroep. Ook wordt het steeds moeilijker om op en rond de dag zelf voldoende vrijwilligers te vinden voor de verschillende werkzaamheden. Dit samen heeft SCEG doen besluiten af te zien van het organiseren van Genemusiment 2019.

"Dat betekent niet dat er nooit meer iets komt. De werkgroep bezint zich momenteel op een andere, wellicht tweejaarlijkse vorm en mogelijk ook op een ander tijdstip. Zodra daarover meer duidelijkheid is, zal SCEG daar openheid van zaken aan geven."

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 09.05.19 | 11.33 UUR
Vandaag:
21° | 5°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36875 s