Donderdag 20.02.20 | 17.20 uur

Tientallen sportscholen present op 18 mei in Hasselt

Landelijk BPO Judotoernooi in sporthal De Prinsenhof

Landelijk BPO Judotoernooi in sporthal de Prinsenhof

Landelijk BPO Judotoernooi in sporthal de Prinsenhof© VanBeek

In sporthal De Prinsenhof in Hasselt worden zaterdag 18 mei opnieuw zo’n zeshonderd judoka's verwacht voor het jaarlijkse grote toernooi van stichting Budo Promotie Overijssel (BPO). Vorig jaar bood De Prinsenhof voor de negende keer onderdak aan dit sportevenement, waarvoor dit jaar judoka's van maar liefst 54 sportscholen uit Noord-, Oost- en Midden-Nederland zich hebben ingeschreven.

Het toernooi zit de laatste jaren elke keer ruim voor sluitingsdatum dicht. Uitwijken naar het grote Zwolle wil de organisatie niet. Men is bang dat ze dan de gemoedelijke, sportieve sfeer gaat verliezen. Maar het teleurstellen van al die Judoka’s die niet meer geplaatst kunnen worden geeft ook een uitdaging.

Het BPO Judo Toernooi wordt georganiseerd door Budo Promotie Overijssel en heeft inmiddels een prominente plaats op de agenda van veel gerenommeerde clubs. “Het toernooi kenmerkt zich door de strakke organisatie en enthousiasme van de vrijwilligers”, aldus de organisatoren. Het toernooi behoort tot de top drie van de toernooien in het district Noord.

Achter de jurytafel neemt dit jaar Amber Weiland deel. De Hasseltse won tijdens het NK-21 een zilveren medaille. Amber is zelf als meisje van 6 jaar begonnen met Judo waar Colin Kist eigenaar van Sportland Hasselt haar Judo sensei was. Inmiddels traint Amber bij het RTC Heerenveen en traint ze 1x in de week op Papendal, en heeft ze al verschillende EJC wedstrijden gedraaid.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 14.05.19 | 09.01 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 8°
Meer weer...
Morgen:
10° | 9°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33704 s