Maandag 19.08.19 | 15.41 uur

Feestelijke heringebruikname op 18 mei 2019

Rondvaartbootje Sluuspoort 1 klaar voor nieuw seizoen

Anne Rosenberg, Steven Waaijenberg en Wouter Vruggink

Anne Rosenberg, Steven Waaijenberg en Wouter Vruggink© Sluuspoort

Sluuspoort neemt zaterdag 18 mei het vernieuwde rondvaartbootje Sluuspoort 1 weer in gebruik. De afgelopen winterperiode is benut om het populaire bootje te voorzien van een compleet nieuwe motor. Dat krijgt zaterdag 18 mei een extra feestelijk tintje. Belangstellenden kunnen die dag gratis meevaren. De schippers van Sluuspoort 1 zetten tussen 13.00 en 16.00 uur meerdere keren per uur koers vanaf de Handelskade naar Jachthaven de Kranerweerd en weer terug. Wie aan de Handelskade even moet wachten kan dat doen bij Sluuspoort, waar deze middag koffie en thee tegen een sterk gereduceerd tarief wordt geschonken. Voor de kinderen worden ook enkele leuke, omlijstende activiteiten gehouden.

De Sluuspoort 1 is voorzien van een splinternieuwe Volvo Penta D250 motor. Een grote verbetering ten opzichte van de vorige motor, die aanzienlijk minder pk’s had. Met 50 pk onder de motorklep kan de Sluuspoort 1 naar verwachting weer heel veel vaaruren gaan maken. De motor is ingebouwd door Wouter Vruggink en Steven Waaijenberg van Marine Services Van der Veer en Brinks.

“Voordat dit kon, moesten er onder andere in de motorruimte nog de nodige aanpassingen komen”, vertelt Anne Rosenberg, één van de enthousiaste schippers van de Sluuspoort 1. “De mannen van Scheepswerf Geertman hebben daar met veel inzet aan gewerkt. Er moest een nieuwe motorbak worden gemaakt en tevens is een zwaardere én hydraulische koppeling aangebracht. Toen al dat werk was afgerond is het bootje door Bonsink Yachtpainters helemaal opnieuw geverfd. Kortom, wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen!”.

De Sluuspoort 1 vaart ieder zomerseizoen vanaf Hemelvaartsdag vanaf de vaste ligplaats aan de Handelskade. Het is mogelijk rondvaarten door het havengebied van Zwartsluis te maken én de Sluuspoort 1 is een welkome verbinding tussen de dorpskern en jachthaven de Kranerweerd. Jaarlijks worden zo’n 3000 passagiers vervoerd. Een team van 12 vrijwillige schippers vormt de gediplomeerde ‘bemanning’ van de Sluuspoort 1. Zij zorgen voor een toegevoegde waarde door tijdens de vaartocht de passagiers uitgebreid te vertellen over Zwartsluis en met name de rijke scheepvaartgeschiedenis van het dorp. Dat maakt dat de Sluuspoort 1 ook regelmatig gehuurd wordt voor (familie)feestjes en andere festiviteiten. De vaarroute wordt dan in overleg vastgesteld.

De aanpassingen aan de Sluuspoort 1 zijn mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Scheepswerf Geertman, Marine Services Van der Veer & Brinks, HEBO Maritiemservice bv, Bonsink Yachtpainters, At Blei, Interfloor Tapijt bv, Stichting Recreatiecentrum Zwartewater, gemeente Zwartewaterland, Hubo Veld en firma Koos Slurink.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.05.19 | 10.51 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 14°
Meer weer...
Morgen:
20° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30696 s