Woensdag 19.02.20 | 16.19 uur

Op donderdag 23 mei 2019 in de gemeente Zwartewaterland

Europese Parlementsverkiezingen 2019

De Europese Parlementsverkiezingen 2019 zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024. De verkiezingen in Nederland vinden plaats op donderdag 23 mei 2019. In elk stembureau in de gemeente Zwartewaterland kunt u stemmen. Op uw stempas staat wel een adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Stemmen met een Stempas en identiteitsbewijs
Als u gaat stemmen dan moet u naast uw stempas ook een identiteitsbewijs overleggen. U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zij n. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen! Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Vergeet dan ook niet uw stempas mee te nemen. Mocht u een stempas kwij traken dan kunt u, tot uiterlijk woensdag 22 mei 2019, 12.00 uur, een vervangende stempas aanvragen bij team burgerzaken in het gemeentehuis. Mocht u alsnog uw 'oude' stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen. Dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Waar kunt u stemmen?

HASSELT
Gemeentehuis, Telvorenstraat 2 *
Cultureel Centrum Teeuwland, Karel Doormanstraat *

Genemuiden
Hervormd Centrum De Baak, De Oudendijk 2 GENEMUIDEN
ít Olde Staduus Genemuiden, Havenplein 1
Verenigingsgebouw De Schakel, Jan v. Arkelstraat 18a
Gemeenschapscentrum De Driester, Kamperzeedijk 18
De Meente, Dorus Rijkersstraat 2 *
Eben HaŽzerschool, Greente 87

ZWARTSLUIS
De Arembergschool, Julianastraat 2
De Schans, Purperreigerlaan 34 *
Hotel Zwartewater, De Vlakte 20 *

De stemlokalen met een * zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stemlokalen zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Stemmen bij volmacht. Iemand anders gaat voor uw stemmen
Als u niet in de gelegenheid bent om zelf te stemmen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzij de van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in de gemeente Zwartewaterland woont en ook een stempas heeft ontvangen. De gemachtigde mag niet meer dan twee machtigingen aannemen en moet de volmachtstem tegelijk met de eigen stem uitbrengen. Het afgeven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u gaat stemmen moet naast het eigen geldig identiteitsbewijs ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Stemmen met een kiezerspas. U wilt gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland?
Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Deze kiezerspas krijgt u door met de stempas naar het gemeentehuis te gaan, waar uw stempas wordt ingenomen en u een kiezerspas ontvangt. Met deze kiezerspas kunt u gaan stemmen in elk willekeurig stemlokaal in Nederland. U kunt ook schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. Het formulier dat u hiervoor nodig heeft, kunt u afhalen of aanvragen bij team burgerzaken of vinden op www.zwartewaterland.nl De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk maandag 20 mei 2019 door de gemeente zijn ontvangen. Uw stempas stuurt u mee bij de aanvraag, waarna u een kiezerspas ontvangt.

Informatie Op het gemeentehuis, team burgerzaken, kunt u alle informatie krijgen met betrekking tot de verkiezingen. Het bezoekadres is: Telvorenstraat 2, Hasselt. Burgerzaken is op maandag geopend van 08.30 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 038. Het e-mailadres van burgerzaken is burgerzaken@zwartewaterland.nl. Informatie over de verkiezingen kunt u ook vinden op www.zwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 15.05.19 | 13.00 UUR


advertentie

Vandaag:
8° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 8°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31057 s