Woensdag 19.02.20 | 16.19 uur

Project dijkversterking voor Rijksmonument Hasselt

Inloopavond Stenendijk trekt circa 60 bezoekers

Dinsdagavond 14 mei 2019 organiseerde Waterschap Drents Overijsselse Delta een inloopbijeenkomst in molen de Zwaluw over het project dijkversterking Stenendijk Hasselt. Dit jaar verkent het waterschap wat een goede oplossing is om de Stenendijk te versterken. Dat is nodig om Hasselt ook in de toekomst veiligheid te bieden bij hoge waterstanden op het Zwartewater.

"Het waterschap staat aan de lat om in de komende jaren meerdere kilometers dijk in zijn werkgebied te versterken. De Stenendijk is daar met 1.284 meter een relatief klein project van. Maar wel een heel bijzonder project met de stenen muur en de status als Rijksmonument", zo vertelt omgevingsmanager Aletta Lüchtenborg.

"Dit jaar gaan we onderzoeken wat de beste oplossing is voor de versterking. Daar betrekken we nadrukkelijk de omgeving bij. In de loop van dit jaar volgt nog een aantal bijeenkomsten in deze molen over de voortgang van dit project, waarbij we nadrukkelijk vragen om reacties vanuit de omgeving. Met bewoners aan de dijk en grondeigenaren gaan we persoonlijk in gesprek. In 2022 willen we de werkzaamheden aan de dijk afronden: dan kan niet alleen de dijk, maar ook de weg op de dijk er weer voor lange tijd tegen."

Vragen
Geïnteresseerden konden bij verschillende medewerkers van het waterschap terecht met vragen en opmerkingen. Een veel gehoorde vraag was: ‘En wat denkt u dat het wordt?’. Philippe Schoonen van het waterschap: ‘We weten waar de dijk op afgekeurd is. Om de dijk weer te laten voldoen aan de eisen zijn verschillende maatregelen mogelijk. We gaan komend jaar onderzoeken welke maatregelen het beste passen bij deze specifieke dijk. Er ligt nog geen plan klaar’.

Even wennen
Voor sommige bezoekers was het even wennen dat er nog geen concrete voorstellen zijn waarop gereageerd kan worden. Zeker aanwonenden willen graag weten wat er moet gebeuren. Maar het wordt gewaardeerd dat het waterschap nu de omgeving al informeert over het project en dat duidelijk wordt op welke momenten er gereageerd kan worden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 15.05.19 | 11.17 UUR


advertentie

Vandaag:
8° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 8°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31869 s