Woensdag 18.09.19 | 14.35 uur

Applauswissel voor Anne van der Kolk

Laatste thuisduel Sc Genemuiden eindigt in remise

SC Genemuiden – SDC Putten 1-1 (1-0).

SC Genemuiden – SDC Putten 1-1 (1-0).© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

De wedstrijd tussen SC Genemuiden en SDC Putten werd een wedstrijd die eigenlijk nergens meer toe deed, beide teams leken het allemaal wel best te vinden en vergaten om het publiek een wedstrijd voor te schotelen als dank voor hun bezoek het afgelopen seizoen. Het gelijke spel zorgde er wel voor dat Sportclub zich definitief veilig speelde en ook volgend seizoen uitkomt in de hoofdklasse.

Gezapig paradeerden de spelers over het veld, maar vergaten simpelweg om nog iets goeds uit de voetbalschoenen te toveren. Het warme weer was hier mede debet aan, in een veel te traag tempo ging er aan beide kanten dan ook veel mis. Sportclub Genemuiden kwam in de 28ste minuut op voorsprong. Jan Hooiveld kopte raak op aangeven van Omar Kavak. Maar Sportclub kon de voorsprong uiteindelijk niet vasthouden. Rick van den Brink scoorde in de 63ste minuut de gelijkmaker.

Het was allemaal niet geweldig, dat memoreerde ook hoofdtrainer Jan de Jonge. Daar waar het in de eerste helft allemaal nog redelijk verliep, was de tweede helft niet goed. De organisatie stond niet goed en we vergaten dingen die we op voorhand hadden afgesproken, dan is het lastig spelen tegen een moeilijk te bespelen tegenstander als SDC Putten. Maar de klus is geklaard, het doel was klasse behoud en dat is SC Genemuiden gelukt.

Het enige hoogtepunt van de wedstrijd was nog wel de applauswissel voor Anne van der Kolk. Hij speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor Sportclub en neemt na dit seizoen afscheid als voetballer. Zoon Mees viel de eer te beurt dat hij zijn vader van het veld mocht halen, op de schouders van Anne die zelf gedragen werd door ploeggenoten Jan Hooiveld en Dirk Muis verlieten zij onder een luid applaus het veld wetende dat het er een voetbalhoofdstuk is afgesloten.

De puntendeling was dan ook een terechte, drie punten zou voor beiden te veel zijn geweest. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.05.19 | 07.21 UUR


advertentie

Vandaag:
17° | 8°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29051 s