Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Stadsbeiaardier Martien van der Knijff trots op Songfestival-winnaar

Duncan Laurence vanaf kerktoren in Hasselt

Duncan Laurence won zaterdag 18 mei 2019 de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, IsraŽl met zijn nummer Arcade. Maar hoe klinkt het winnende liedje vanaf de kerktoren (1466) van de Grote of Sint Stephanuskerk in Hasselt? Stadsbeiaardier Martien van der Knijff componeerde Duncan Laurences nummer Arcade tot een kerktorenversie. Het carillon van de toren speelt elk kwartier automatisch een stuk.

Stadsbeiaardier Martien van der Knijff
De 55-jarige Van der Knijff is al bijna dertig jaar beiaardier. "Wat een ge-wel-dig nummer", zegt de beroepsmuzikant tegenover De Zwartewaterkrant. "Het begon voor mij op zaterdagmiddag al te kriebelen. Ik dacht 'wat zou het toch mooi zijn om dit nummer vanaf de toren te laten klinken'. Trots overheerst. Niet alleen voor Nederland en Duncan in het bijzonder, maar ook met deze carillonversie, vanaf de kerktoren."

Duncan Laurence
Duncan Laurence begon als de grote favoriet aan de 64e editie van het liedjesfestijn. Volgens de bookmakers had het nummer Arcade een winkans van maar liefst 50 procent! Met de winst is Getty Kaspers onttroond. De zangeres van Teach-In won destijds in 1975 het Songfestival met Ding-a-dong.
.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.05.19 | 13.15 UUR
Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.39826 s