Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Samenwerking Reddingsbrigade Nederland, politie en Nick Jr.

Lancering 06-polsbandjescampagne

Reddingsbrigade Nederland stelt dit jaar 250.000 06-polsbandjes gratis ter beschikking. Het 06-polsbandje is het komende zomerseizoen verkrijgbaar bij de reddingsbrigadeposten en een aantal politieposten, strandexploitaties, kusthotels en andere (toeristische) verblijfsaccommodaties. Jaarlijks worden in de zomermaanden, op het strand en bij recreatieplassen, gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt sinds 2015, mede dankzij de campagne met 06-polsbandjes.

De eerste PAW Patrol 06-polsbandjes worden zaterdag 25 mei gelanceerd tijdens de Internationale Dag van het Vermiste Kind. De Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere vormt dit jaar het podium hiervoor. Tijdens de lancering van de 06-polsbandjescampagne wordt ook informatie verstrekt over de werkzaamheden van brigadevrijwilligers, reddingsboten, voertuigen en kleiner materieel. Maar tevens over zwemveiligheid, de Nationale Reddingsvloot, de wervingscampagne 'Word ook lifeguard!' en 'Reddingsbrigade: een ervaring voor het leven!', het project voor maatschappelijke diensttijd (MDT).

Campagne
Jaarlijks worden in de zomermaanden, op het strand en bij recreatieplassen, gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt sinds 2015, mede dankzij de campagne met 06-polsbandjes. Ouders en begeleiders kunnen hun telefoonnummer en de naam van het kind erop schrijven. Daardoor worden zij zich direct meer bewust van het risico op vermissing. Bovendien draagt het 06-polsbandje bij aan een veiliger gevoel tijdens een dagje uit.

Het doel is recreanten bewustmaken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoekraakt en leren wat ze moeten doen als dat wel het geval is. In het kader van vermissing bestaat een sterke samenwerking met de Nationale Politie, verwoord in een protocol.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 22.05.19 | 08.44 UUR
Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36272 s