Zaterdag 14.09.19 | 17.24 uur

Derde plaats voor meisjes van groep 7/8

CBS De Driemaster wint troostfinale in Steenwijk

Derde plaats voor meisjes van groep 7/8

Derde plaats voor meisjes van groep 7/8© CBS De Driemaster Hasselt

De meisjes van groep 7/8 van CBS De Driemaster Hasselt hebben woensdag 22 mei 2019 deelgenomen aan de regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi. Er stonden meerdere wedstrijden op het programma bij voetbalvereniging d'Olde Veste '54 in Steenwijk. De meisjes gingen na afloop huiswaarts met een derde plaats.

Het toernooi begon voortvarend. Na een krappe 1-0 zege in de eerste wedstrijd, werd de tegenstander in de tweede wedstrijd met 3-0 ‘opgerold’. Deze twee overwinningen bezorgden de dames van CBS De Driemaster een plaats in de halve finale

In deze halve finale gingen de meiden, hoewel ze beter waren, met een ongelukkige 1-0 achterstand de rust in. Toen de tijd leek weg te tikken, wisten de dames er nog 1-1 van te maken en in de laatste minuten leek een overwinning nog in de lucht te hangen. Penalty’s moesten echter de winnaar bepalen. De keeper van de tegenstander bleek daarbij een uitstekende sluitpost en daarmee een sta-in-de-weg voor de dames van De Driemaster.

Dit betekende dat er in de troostfinale nog voor de derde plek gestreden kon worden. Ook hier kwamen de dames in de eerste helft 1-0 achter, maar wisten ze dit in de eerste helft al recht te zetten. Kansen op een overwinning in de reguliere speeltijd volgden nog, maar werden niet benut.

Ook nu moesten strafschoppen de winnaar bekend maken. Ditmaal trokken de dames wel aan het langste eind en sleepten ze de derde prijs binnen. Een knappe prestatie (van zowel speelsters als begeleiding), die werd beloond met een beker en patat.
De dag na dit event, zijn de meiden gehuldigd door een schoolbrede polonaise.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 23.05.19 | 20.37 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - Vv Eemdijk 2-0
DOS Kampen - Sv DESZ 4-0
VSW Windesheim - Olympia'28 0-2
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28868 s