Maandag 06.07.20 | 15.28 uur

Afscheidswedstrijd spelers op donderdag 6 juni 2019

Olympia’28 wint laatste duel tegen VV Hattem

Olympia’28 wint laatste duel tegen VV Hattem

Olympia’28 wint laatste duel tegen VV Hattem© Olympia’28 | Laura Bos

Olympia’28 heeft de laatste wedstrijd van het voetbalseizoen 2018-2019 afgesloten met een 1-3 overwinning op VV Hattem. Het waren Jeffrey v/d Belt (tweemaal) en Kevin Veger (éénmaal) die het net voor de Hasselters wisten te vinden. VV Hattem, van oud-trainer Hans Roeland kreeg te maken met een getergd Olympia'28, na het verlies eerder dit seizoen. Vanaf het eerste fluitsignaal is het Olympia’28 wat het balbezit heeft en op zoek gaat naar de openingstreffer. Deze lijkt er in de zevende minuut te komen als Willard Visscher het doel onder vuur neemt, maar zijn geplaatste schot wordt gekeerd.

Twee minuten na deze kans is het alsnog raak en komt Olympia op een 1-0 voorsprong. Na een combinatie op het middenveld is het Roy Kuik die de bal voorgeeft en Van de Belt die de bal achter de doelman weet te schieten. Twee minuten later is het Hattem wat op gelijke hoogte weet te komen. Balverlies achterin zorgt ervoor dat er op het doel wordt afgegaan van Bas Roosken. In eerste instantie weet hij de bal nog prima te redden, maar in tweede instantie is hij kansloos waardoor de stand 1-1 op het scorebord verschijnt.

Na de gelijkmaker is het Olympia’28 wat nog gevaarlijk wordt via Visscher en Veger. Maar beide mannen zien hun schoten langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Tien minuten voor rust weet de ploeg alsnog op een meer dan terechte voorsprong te komen. Het is Visscher die de bal op het middenveld in bezit krijgt en met een perfecte pass v.d. Belt voor de Hattem-goalie zet. Zijn eerste schot kan nog gekeerd worden, maar in tweede instantie verdwijnt deze alsnog in het doel. V.d. Belt scoort hiermee zijn twintigste competitietreffer van dit seizoen en is hiermee gedeeld topscorer van de competitie. Door deze treffer gaan de Hasselters rusten met een 1-2 voorsprong.

Na rust zien we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het is Olympia’28 wat het balbezit heeft, maar in eerste instantie niet gevaarlijk weet te worden op een paar kleine kansen na. Bij de eerste grote kans is het ook gelijk raak. Het is v.d. Belt die de opbouw van Hattem weet te verstoren waarna de bal terecht komt bij Veger. Hij weet de goalie met een harde schuiver in de hoek te passeren en Olympia’28 op een 1-3 voorsprong te schieten.

Vijf minuten na dit doelpunt krijgt Olympia’28 de laatste kans van de wedstrijd. Het is wederom v.d. Belt die het probeert in het zestienmeter gebied van de tegenstander, maar zijn schot gepareerd ziet worden door een Hattemer verdediger. Hierdoor blijft de einduitslag van deze wedstrijd 1-3.

Na terugkomst in Hasselt is er afgesloten met de prijs voor beste speler van het seizoen 2018-2019. Deze prijs werd aangeboden door sponsor Café Ad’vundum.

Speler van het seizoen 2018-2019 is geworden Willard Visscher. Voor de ploeg van trainer Jarrisch Keizer is de zomerstop bijna aangebroken. Op donderdagavond 6 juni wordt er nog een afscheidswedstrijd georganiseerd voor een aantal vertrekkende spelers (Gerrit Zekveld, Matthan Admiraal, Dennis van der Meulen, Arjan Luten en Sander Bruins, red.) uit de eerste en tweede selectie. Aanvang is 19:30 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 27.05.19 | 09.40 UUR
Vandaag:
20° | 13°
Meer weer...
Morgen:
21° | 13°


AGENDA
  • Dinsdag 07.07.20
  • Woensdag 08.07.20
  • Donderdag 09.07.20
  • Vrijdag 10.07.20
  • Zaterdag 11.07.20
  • Zondag 12.07.20
  • Maandag 13.07.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.3433 s