Woensdag 18.09.19 | 14.35 uur

Sv Urk - SC Genemuiden 3-2 (3-0)

Sportclub Genemuiden sluit seizoen af met nederlaag

Sv Urk - SC Genemuiden 3-2 (3-0)

Sv Urk - SC Genemuiden 3-2 (3-0)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Het seizoen 2018-2019 zit erop. Een jaar wat de Sportclub archieven in zal gaan als zeer teleurstellend. Velen zullen het snel willen vergeten, of in ieder geval er niet graag aan herinnerd willen worden. Veel ging er dan ook mis. Bij de start was iedereen nog hoopvol. Maar het duurde niet lang, of de doelstellingen die neergezet waren moesten al worden bijgesteld. Degradatievoetbal was het waarin Sportclub uiteindelijk belandde, gelukkig kon het tij tijdig worden gekeerd en een plek in de hoofdklasse van het volgende seizoen worden veiliggesteld al ging dit gepaard met veel pijn en moeite.

Zo ook het laatste duel. De wedstrijd tegen Urk was er éen die er eigenlijk niet meer toe deed. De thuisclub begon fel aan de wedstrijd en het leek erop dat zij er nog wel iets van wilden maken. SC Genemuiden daarentegen maakte zich niet al te druk en had moeite met het toch wel fysiek sterke Urk. Dat het bij rust slechts met 3-0 achterstond mocht dan ook wel een wonder heten. Op alle fronten werd Sportclub afgetroefd. Het verloor bijna ieder duel en het zag er ook niet naar uit dat daar verandering in zou gaan komen.

Vanaf het begin zette Urk Sportclub onder druk. De aanvallers van Urk waren een ware plaag voor de defensie van Genemuiden en hadden de score in de 5e minuut al kunnen openen. De ene aanval was nog niet afgeslagen of de volgende werd alweer opgezet. Het bleef dan ook oppassen geblazen.

Dat Urk op voorsprong kwam was dan ook niet zo verwonderlijk, nadat doelman Daan Huiskamp al een paar aardige reddingen had gebracht was het Jelle de Boer die de score in de 21e minuut opende.
Amper bekomen van de schrik lag ook doelpunt nummer twee al in het net. Een strak genomen corner was de inleiding. Het lukte Sportclub maar niet om de bal weg te krijgen. William de Boer mocht de punt van zijn schoen onder de bal zetten en van dichtbij was het voor hem simpel om de bal hoog in het dak van het doel te schieten.

Met amper vijfentwintig minuten op de klok en een 2-0 achterstand zag het er niet naar uit dat Sportclub nog iets terug kon doen, helemaal niet toen op slag van rust een eigen doelpunt van Bart Jan Brouwer de teller op 3-0 werd gezet. Alleen een wonder zou nog iets aan de stand kunnen veranderen.

Niemand geloofde er dan ook in dat het tij in de tweede helft nog kon worden gekeerd. Op basis van het spelbeeld in het 1e bedrijf was dit onmogelijk. Toch lukte het Genemuiden om meer grip te krijgen op Urk, iets wat in de eerste helft maar niet wilde lukken. Het kwam vaker aan de bal en de druk naar voren kon mondjesmaat worden opgevoerd, het had daarbij wel het geluk dat Urk bij de kansen die het tussentijds kreeg niet wist te profiteren.

Het doelpunt van Sijmon Eenkhoorn in de 60e minuut liet Sportclub dan ook weer iets opveren. De marge was nog wel twee doelpunten maar met nog een half uur op de klok gloorde er weer wat hoop. Deze hoop werd alleen maar extra versterkt toen nog geen vier minuten later Jan Hooiveld voor de aansluitingstreffer zorgde. Zijn doelpunt maakte dat de wedstrijd niet dood bloede en tot het allerlaatste fluitsignaal spannend bleef. Dat er niet meer gescoord werd in het laatste gedeelte was dan ook jammer, op basis van de 2e helft had Sportclub zeker een punt verdiend. Maar ook in het laatste duel was een gelijkspel, of overwinning niet aan Sportclub besteed. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 27.05.19 | 09.30 UUR


advertentie

Vandaag:
17° | 8°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28721 s