Zaterdag 19.09.20 | 18.47 uur

Zwartsluis zet de bloemetjes buiten...

Sluziger festiviteiten in volle gang

Toeristen stappen aan boord van de Sluuspoort 1

Toeristen stappen aan boord van de Sluuspoort 1© DKN | Robert Jansema

Mobiele telefoontjes maken overuren tijdens Zwartsluis onder Zeil. Klik, klik, klik. Al dat moois aan de Handelskade wordt rijkelijk gefotografeerd. Het evenement is in volle gang. Gisteren opende burgemeester Bilder de feestelijkheden vanaf de botter ZS13. De jeugd van muziekvereniging Voorwaarts maakte de opening af met een spectaculair optreden.

Woensdag druppelden ook de laatste zeilschepen de haven van Zwartsluis binnen. Maar hét vlaggenschip, de Laduna, liet nog even op zich wachten. Eén van de laatste eikenhouten boeiers van ons land had een motorprobleem. Liefhebbers die speciaal voor dit schip het dorp bezochten, kwamen van een koude kermis thuis. Gelukkig konden de nieuwe onderdelen snel uit Denemarken komen. Donderdagmiddag vertrok het schip vanuit Grou naar de Kop van Overijssel zodat bezoekers deze dagen alsnog het varende pronkstuk kunnen bewonderen.

Donderdag waren het niet alleen de oude schepen die veel bekijks trokken. Ook de klassieke auto’s die stonden opgesteld aan de Handelskade waren een lust voor het oog. Prachtig opgepoetste en vakkundig onderhouden bolides stonden te glimmen aan de Handelskade. Deze dag had een speciaal tintje voor de familie ten Napel. De Sluziger familie verscheen met drie klassiekers in het dorp. Allemaal gerestaureerd door Klaas ten Napel. Drie generaties ten Napel reden, gehuld in authentieke kledij, door 'de Buismanstad'.

Vrijdag stond in het teken van ’t Shantykorenfestival. Honderden zangers en zangeressen, verdeeld over acht koren, lieten luidkeels van zich horen. De koorleden, voornamelijk pensionado’s, genieten zichtbaar van het publiek dat vrolijk meeklapt. De warme klanken verhogen de sfeer in de straatjes van Zwartsluis. Ook het rondvaartbootje 'Sluuspoort 1' doet goede zaken. Mede dankzij de lokale ondernemers kunnen toeristen kosteloos meevaren met de veerdienst die door vrijwilligers wordt geëxploiteerd. Het weer is goed: niet te warm en niet te koud. Het evenement verloopt prachtig.

Ook de komende dagen kan jong en oud nog kosteloos genieten in Zwartsluis. Wie niet in de gelegenheid is om een bezoekje te brengen kan dit ook volgen via (digitale) radio. Vanaf 09.00 uur brengt ZwartewaterFM live-uitzendingen vanuit De Sluuspoort. Verslaggever Robert Jansema is op pad met zijn mobiele zender. Hij neemt interviews af en geeft uitgebreid live-verslag tegenover Karl Vos, die zaterdag de presentator van dienst is. Net als donderdag en vrijdag staan er ook tal van foodtrucks. Daarnaast is er een grote braderie in het centrum en vormt de bakkerij van Piet Nieborg om 13.00 uur het decor van het toneelstuk 'De Soete Suikerbol'. Tegelijkertijd begint het 'Admiraalzeilen' op het Zwartewater en is er een sneltekenaar aan de Handelskade. Om 14.00 uur geeft Voorwaarts workshops en aansluitend is er een optreden van De Kolksluuszangers.

Zondag start om 10.30 uur de openluchtdienst, georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Zwartsluis. Bij slecht weer kan worden uitgeweken naar de Hervormde Gemeente.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 31.05.19 | 14.17 UUR
Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.30319 s