Zaterdag 19.09.20 | 18.47 uur

Schippers meer dan tevreden over Zwartsluis onder Zeil

'De organisatie heeft de touwtjes goed in handen'

Jong en oud geniet aan de Handelskade

Jong en oud geniet aan de Handelskade© DKN | Robert Jansema

Zwartsluis stond zaterdagochtend aan het begin van de laatste en vermoedelijk drukstbezochte dag van Zwartsluis onder Zeil. Op de openluchtkerkdienst na vormde dit zaterdagprogramma de officiële afsluiter van drie dagen nautisch vermaak. Verslaggever Robert Jansema maakte ‘een rondje langs de velden’ en sprak zaterdagochtend met verschillende betrokkenen van dit evenement.

Hard werken is het zeker voor lokale horeca. Emiel Visscher van horecacentrum De Albatros had een korte nacht achter de rug. “Twee keer per jaar is het echt even aanpoten. Tijdens Zwartsluis onder Zeil en de feestweek. Ik lag om 06.30 uur in bed en om 09.30 uur stond ik weer in de zaak. Gisteravond, de Nacht van Zwartsluis, was trouwens weer een fantastisch festijn. Iedereen kwam mooi optijd naar het centrum, het weer was goed en we hadden een prachtige band staan”, vertelt de uitbater. Ondertussen loopt het personeel alweer met volle dienbladen door de zaak richting het gevulde terras. Er staat weer een drukke dag op het programma voor het team van Noah en Emiel.

Burgervader Bilder was ook de gehele zaterdag aanwezig in Zwartsluis. “Ik ga vanmiddag naar het Admiraalzeilen op het Zwartewater. Daarna ga ik langs de lijn staan bij DESZ, ze hebben kans op promotie en het ziet er positief uit”, vertelt Bilder zaterdagochtend. “Evenementen in Zwartewaterland vinden meestal probleemloos plaats. Wat voor het slagen van al die activiteiten onmisbaar is, is de inzet van vrijwilligers die al heel lang van tevoren bezig zijn met het organiseren van Zwartsluis onder Zeil”, vult hij aan.

Ondertussen is de braderie in volle gang. De gehele Kerkstraat is gevuld met verkopers die tal van producten aan de man brengen. Voor Koos Kisjes, Sluziger in hart en nieren, is het een thuiswedstrijd. Tegenover cafe De Sluus staat de antiek-verzamelaar met tal van producten uit de jaren ’50 en ’60. “Er is best veel vraag naar deze oude spulletjes. Mensen hangen het graag in huis als decoratie. Vooral die emaillen bordjes zijn op het moment een hype”, vertelt hij terwijl het winkelend publiek de collectie van Kisjes onderzoekend bekijkt.

Hank Blankert is eigenaar van één van de prachtige schepen die aan de Handelskade ligt dezer dagen. Samen met zijn vrouw is hij dit weekend vanuit het Friese Heeg naar Zwartsluis gevaren. “Ruim 22 jaar geleden heb ik deze boot gekocht. We huurden meestal wat, maar het leek ons toch wel heel leuk om zelf zoiets moois te hebben. De uitspraak ‘koop een boot en werk je dood’ valt trouwens wel mee hoor. Zolang je plezier hebt in je hobby gaat het prima en valt het wel mee. We wonen in Naaldwijk, maar de boot ligt in Friesland. Ik neem onderdelen zoveel mogelijk mee naar huis. Daar worden ze gepoetst, geschuurd en in de blanke lak gezet”, legt de schipper uit.

Blankert vervolgt: “We liggen nu voor de vierde keer bij Zwartsluis onder Zeil. Een prachtig evenement om bij te zijn. We komen hier om mede-schippers te ontmoeten en natuurlijk voor die goede organisatie. Ze zijn vakkundig, rustig en bedenken ieder jaar weer een origineel programma. Super voor mekaar. Morgen varen we door naar de haven van Hasselt. Even een dagje uitrusten van dit drukke weekend. Daarna zetten we koers richting de thuishaven in Friesland”.

Zondagochtend begint om 10.30 uur de openluchtkerkdienst. Voorganger is ds. van der Spek van de Gereformeerde Kerk (PKN). Hij spreekt vanaf de Botter ZS13 terwijl publiek plaats kan nemen aan de Handelskade. Bezoekers die slecht te been zijn wordt geadviseerd om een eigen stoeltje mee te nemen vanwege het beperkte aantal bankjes.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 01.06.19 | 16.53 UUR
Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.30789 s