Zaterdag 18.01.20 | 08.36 uur

De Hollandse Nieuwe komt eraan!

Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis viert Haringfeest

Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis viert Haringfeest

Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis viert Haringfeest© VanBeek

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 11 juni geveild. De opbrengst van het eerste vaatje gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Zodra de nieuwe haringen overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst op tal van plaatsen in Nederland gevierd. De eerste haringproeverij in de gemeente Zwartewaterland is bij Het Urker Vispaviljoen in Zwartsluis, op woensdag 12 juni 2019.

"De start van het haringseizoen zorgt elk jaar voor veel aandacht. Deze Hollandse Nieuwe haalt het beste uit de vakman naar boven", zegt Arie Noorloos tegen De Zwartewaterkrant over het Haringfeest op woensdag aanstaande.

Het programma start om 10.00 uur met Draaiorgel De Parel uit Meppel. De Kolksluuszangers geven vanaf 14.30 uur acte de présence. Ook de thuishaven voor ouderen in Zwartsluis, De Schans, wordt niet overgeslagen. Zij ontvangen van Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis omstreeks 16.00 uur de Hollandse Nieuwe.

Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis won in 2017 de haringpresentatiewedstrijd tijdens de Nationale Haringpartij in Haarzuilens. Arie won de precieuze prijs tezamen met zijn broer, Jurie Noorloos van Urker Visboer. Het bedrijf in Zwartsluis staat al jaren bekend om haar hoge kwaliteit in verse vis en optimale servicegerichtheid. Het Urker Vispaviljoen is gevestigd aan de Stationsweg 1 in Zwartsluis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 11.06.19 | 08.47 UUR


advertentie

Vandaag:
6° | 3°
Meer weer...
Morgen:
5° | 4°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33928 s