Vrijdag 18.09.20 | 22.15 uur

Het Urker vispaviljoen Zwartsluis viert haringfeest

Hollandse Nieuwe laat zich goed smaken in de Schans

Hollandse Nieuwe laat zich goed smaken in de Schans

Hollandse Nieuwe laat zich goed smaken in de Schans© Het Urker vispaviljoen Zwartsluis

De honderden vlaggetjes liggen klaar net als de uitjes en de korenwijn die koud staat. Het wordt komende weken hard werken voor Het Urker vispaviljoen in Zwartsluis. Zwartewaterland is weer in de ban van Hollandse Nieuwe. Met de vrolijke klanken van Draaiorgel De Parel uit Meppel werd woensdag 12 juni de Hollandse Nieuwe verwelkomt. "De eerste visliefhebbers stonden al vroeg aan de deur voor deze lekkernijen. Heerlijk haringhappen met een passend drankje erbij", zegt Arie Noorloos.

Arie Noorloos en Meindert de Boer van Het Urker vispaviljoen Zwartsluis zijn al jaren een begrip in de regio. Door de grote betrokkenheid, vergaande service en goede zorg is het tweetal in staat om iedere dag opnieuw de optimale viskwaliteit te leveren aan de klant. "De Hollandse Nieuwe is dit jaar goed van kwaliteit", verzekert Arie. "Bovendien voldoet de vis goed aan criteria, zoals vetopbouw, die gelden als maatstaf voor kwaliteit van de vis."

Het Urker vispaviljoen organiseerde niet alleen een haringfeest aan de Stationsweg ook voor bewoners en medewerkers van de Nieuwe Schans werd een haringfeest opgezet. Een geste dat enorm gewaardeerd wordt in Zwartsluis. 'Ach', zegt Arie. 'Wij doen het graag voor de tientallen bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum.' Ook de presentatie van Urker kinderen in klederdracht trok hierbij de nodige aandacht. Niet alleen in de grote zaal werden haringen uitgedeeld, ook de bewoners op hun kamer werden getrakteerd op Hollandse Nieuwe.

De jaarlijkse veiling van het eerste vaatje haring heeft dit jaar een recordbedrag van 95.500 euro opgebracht. De opbrengst komt volledig ten goede aan Mag Ik Dan Bij Jou, een stichting die zich inzet voor kinderen met kanker.

Het Urker vispaviljoen Zwartsluis staat bekend om haar hoge kwaliteit in verse vis en optimale servicegerichtheid. De verkoop van nieuwe haring in Nederland is woensdag officieel van start gegaan. Het Urker Vispaviljoen is gevestigd aan de Stationsweg 1 in Zwartsluis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.06.19 | 19.31 UUR
Vandaag:
20° | 9°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33233 s