Donderdag 19.09.19 | 14.27 uur

NK Jeugdwielrennen in Ameide

Joëlle Eenkhoorn prolongeert Nederlandse titel

Joëlle Eenkhoorn prolongeert Nederlandse titel

Joëlle Eenkhoorn prolongeert Nederlandse titel© J. Mulder

De beste jeugdwielrenners in de leeftijd van 8 tot 14 jaar streden zaterdag 15 juni om de titel van Nederlands Kampioen in Ameide. Tijdens de wedstreden bleek dat de renners niet alleen sterk moesten zijn, maar dat veel stuurmanskunst nodig was om het lastige parcours af te leggen. Door de regenbuien veranderden de omstandigheden continu en was het lastig om de bochten goed in te schatten. Dit bleek ook uit de valpartijen in de laatste bochten voor de finish.

Joëlle Eenkhoorn uit Genemuiden toonde in categorie 6 (13 jarige meisjes) over de juiste balans te beschikken en trok vol overtuiging de overwinning naar haar toe. Tijdens haar wedstrijd probeerde ze meerdere keren weg te rijden, maar het peloton liet haar niet gaan. In de laatste ronde liet ze zien dat ze alles onder controle had en kwam solo over de finish. Met dit resultaat behaalde ze haar tweede Nederlandse titel op rij.

Ook in de andere categorieën reden de leden van WV Noordwesthoek prima uitslagen.
Jaylinn Brakke uit Staphorst) werd 5e in categorie 2 (10 jarige meisjes. Aron van der Sluis uit Staphorst werd in categorie 3 ook 5e (10 jarige jongens). Naomy Mulder uit Meppel t in categorie 4 (12 jarige meisjes) 17e en in categorie 6 (14 jarige meisjes) werden Fien Winters uit Hasselt en Elise Timmerman uit Staphorst respectievelijk 8e en 15e.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 17.06.19 | 09.15 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30795 s