Vrijdag 15.11.19 | 16.41 uur

Aspirant)pelgrims en wandelliefhebbers welkom!

Pelgrimstocht in Zwartewaterland komt eraan!

UPDATE Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden (SCEG) en Cafe Cafetaria d'Olde Soldoat organiseren op zaterdag 7 september 2019 gezamenlijk 'Het Rondje Zwartewaterland'. De pelgrimstocht is een culinaire en sportieve activiteit voor (aspirant)pelgrims en wandelliefhebbers.

Vroeg uit de veren!
Wandelaars kunnen op deze dag al vroeg uit de veren; tussen 08.00 - 10.00 uur wacht de deelnemers een ontbijt bij d’Olde Soldoat. Na het ontbijt gaat deze bijzondere wandel- en pelgrimstocht in Zwartewaterland van start!

Hasselt, Zwartewaterklooster en Zwartsluis
Het eerste stuk voert de deelnemers naar Hasselt, waar in Cafe Ad'vundum een eerste tussenstop wacht. Hier krijgen de deelnemers een kop koffie/thee met een versnapering aangeboden. Langs de Stenendijk, de Veldschuur, de Olde Maten en Zwartewaterklooster gaat de pelgrimstocht verder naar Zwartsluis. De deelnemers worden in het waterdorp opgewacht door de uitbater van Brasserie de Blizzard, voor een lunch.

Pelgrimsdiner bij Cafe Cafetaria d'Olde Soldoat
Het laatste gedeelte voert de wandelaars via de pont terug naar d’Olde Soldoat, waar de pelgrims onthaald worden met een verfrissing. Om 18.00 uur kunnen de wandelaars aanschuiven voor een pelgrimsdiner, compleet met water en wijn. De culinaire hoogstandjes, waartoe Johan Snel in staat is, maken alleen dit onderdeel al de moeite van het deelnemen waard. Er is een beperkt aantal plaatsen voor een diner (max. 44, red.) beschikbaar. Wie verzekerd wil zijn van deelname dient zich aan te melden bij d’Olde Soldoat en daarbij tegelijkertijd de prijs voor dit arrangement contant te voldoen. De kosten van het gehele arrangement bedragen 55,00 euro.

Verrassingselement van de dag!
Dat is echter niet het gehele programma; onderweg krijgen de deelnemers een aantal vragen voorgelegd. Voor degene die daarop de meeste goede antwoorden heeft gevonden, wacht na aankomst een prijs. Deze prijs zal omstreeks 17.30 uur bij Cafe Cafetaria d'Olde Soldoat worden uitgereikt. Voor alle deelnemers is er een herinnering.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 07.08.19 | 12.04 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | 0°
Meer weer...
Morgen:
5° | 0°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29852 s