Zaterdag 24.08.19 | 14.04 uur

Burgemeester Bilder brengt gelukswensen namens de gemeente


Cor en Tjallien Roeland vieren huwelijksjubileum

Op 16 juli 2019 gedenken Cor en Tjallien Roeland-Holtrust de dag dat zij 50 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Ter gelegenheid hiervan bracht burgemeester Bilder het echtpaar op 18 juli een bezoek in hun woning aan de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan in Hasselt.

Cor en Tjallien zijn echte Zwartewaterlanders. Cor komt uit Genemuiden en Tjallien uit Zwartsluis. Ze ontmoetten elkaar op tweede pinksterdag op 3 juni 1963. De trouwdag op 16 juli 1969 was een bijzonder warme zomerse dag. De gebakjes waren gesmolten en het bruidsboeket hing er slapjes bij, aldus het echtpaar. Het pasgetrouwde stel ging wonen in Cellemuiden. In 1973 verhuisden ze naar Hasselt. Het echtpaar kreeg drie kinderen, een zoon en twee dochters. Inmiddels is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen.

Na de landbouwschool ging Cor aan het werk op de boerderij van zijn broer. Daarna volgde hij de slagersopleiding en werkte hij in de welbekende slagerij Roeland van zijn familie. Daarnaast was hij bedigd taxateur vee en vlees. Helaas moest Cor wegens gezondheidsredenen vroegtijdig met dit werk stoppen. Tjallien was onder andere leerplichtambtenaar bij de gemeente Zwolle. Ook heeft ze de opleiding psychosociale wetenschappen en counseling gevolgd.

Ruim 20 jaar geleden is Cor een vrijwilligersclub begonnen bij Olympia28. Tot op de dag van vandaag is hij hier nauw bij betrokken. Tjallien was n van de medeoprichters van Peuterspeelzaal Het Hummeltjeshonk. Als vrijwilligster was zijn kerkelijk actief en daarnaast zette zij haar talenten in op scholen voor kinderen met leer en ontwikkelingsmoeilijkheden.
Liefde is het werkwoord voor een 50 jarig huwelijk, het leven samen is heel bijzonder, aldus Cor en Tjallien. Het huwelijksjubileum wordt in kleine kring gevierd met familie en vrienden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 22.07.19 | 11.25 UUR


advertentie

Vandaag:
29° | 17°
Meer weer...
Morgen:
30° | 18°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28659 s