Vrijdag 18.09.20 | 20.03 uur

Wisseling van de wacht bij Genemuider familietransportbedrijf

Verhoek Europe schuift derde generatie naar voren

Michiel Blikman, Ferdinand Verhoek, Claudia Verhoek en Gijsbert Verhoek

Michiel Blikman, Ferdinand Verhoek, Claudia Verhoek en Gijsbert Verhoek© Verhoek Europe

Voor de tweede keer in bijna zeventig jaar tijd staat Verhoek Europe voor een wisseling van de wacht. Zoals de broers Doeke, Jan, Henk en Jaap Verhoek dik 40 jaar geleden het directiestokje overnamen van hun vader Gijsbert sr., zo treden nu Gijsbert jr., Claudia en Ferdinand Verhoek weer in de voetsporen van hun vaders. Daarmee komt vanaf september de derde generatie aan het roer van het succesvolle familietransportbedrijf uit Genemuiden.

Met de aankoop van een paard en wagen zette Gijsbert sr. in 1953 de eerste stappen in de wereld van het transport. Met het vervoer van eerst riet en biezen en later het transport van belangrijke grondstoffen voor de lokale mattenindustrie, legde opa Verhoek de basis voor de onderneming. Toen de ontwikkeling van de plaatselijk tapijtindustrie vroeg om aanvullende vormen van logistieke oplossingen, bouwde de tweede generatie het bedrijf verder uit met een eigen vrachtwagenpark en personeelsbestand. Vervolgens zetten Doeke, Jan, Henk en Jaap Verhoek een internationaal netwerk op.

Internationale dienstverlener blijven
Onder hun leiding werd Verhoek Europe een professionele en veelzijdige internationale dienstverlener voor groupage transport van lengtegoederen met elf Europese vestigingen. Het hoofdkantoor staat al sinds de oprichting in Nederland, daarnaast heeft Verhoek Europe vestigingen in Duitsland (7), BelgiŽ (2) en Engeland (1). De focus lag hierbij voornamelijk op goederen die als rol worden getransporteerd zoals rollen tapijt, kunstgras of vinyl. Verhoek Europe beschikt tegenwoordig over bijna 100.000 m2 aan warehouseoppervlakte, telt 950 medewerkers en heeft dagelijks 450 trucks onderweg.

Slimme vernieuwingen doorvoeren
Het is nu aan de derde generatie om op die solide basis voort te borduren. Daarbij staan Gijsbert, Claudia en Ferdinand voor de uitdaging om in een steeds sneller veranderend landschap mee te bewegen met slimme vernieuwingen. In alles dat zij doen krijgen zij ondersteuning van Michiel Blikman. Als finance manager zal hij onderdeel uitmaken van de nieuwe vierkoppige directie. De focus blijft liggen op het groupage transport van lengtegoederen. Zo behoudt Verhoek Europe nauw binding met haar roots in de tapijtindustrie. Maar in de dienstverlening zal het familiebedrijf zich ook nadrukkelijker richten op de groeipotentie van andere lengtegoederen zoals industriŽle deuren, aluminium profielen en zonweringen.

Klant-specifieke totaaloplossingen bieden
Dat zullen zij in de filosofie van hun voorgangers doen door langdurige partnerschappen aan te gaan. Om die tot stand te laten komen, zal Verhoek Europe niet alleen transport van A naar B regelen. Maar juist creatieve logistieke oplossingen blijven realiseren, die een klant-specifieke totaaloplossing bieden. Wijzigingen in automatisering en digitalisering speelt in die plannen een cruciale rol. Transparantie in de keten met real-time inzicht in uw goederenbewegingen en papierloos transport zijn enkele voorbeelden.

Bijdragen aan verduurzaming
Daarnaast blijft Verhoek Europe onder leiding van de derde generatie bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving. Dit doet het familiebedrijf nu al door gebruik te maken van trucks met een lage CO2-uitstoot, maar de nieuwe bestuurders willen zoeken naar en investeren in aanvullende milieuvriendelijke maatregelen.

Terugvallen op ervaring en kennis
Waar Doeke en Jan eerder al op natuurlijke wijze terugtraden uit de directie, is dat moment nu ook voor Henk en Jaap gekomen. Maar zoals zij de laatste jaren terug konden vallen op de ervaring en kennis van hun broers, zullen Henk en Jaap op de achtergrond de derde generatie ook bijstaan met raad en daad. Gerrit Kolk, de huidige financieel directeur, zal in een nieuwe rol de eindverantwoordelijkheid van de afdelingen Fleet Management en Onroerend goed op zich gaan nemen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.07.19 | 13.37 UUR
Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.34424 s