Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Het Historisch Centrum Genemuiden betrokken bij expositie

Demping Veergat en Drecht: 60 jaar geleden

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat een gedeelte van de haven (het Veergat genoemd) en de Drecht zijn gedempt. Hiermee verdween een belangrijk, maar vooral kleurrijk stuk uit het hart van Genemuiden. De oude verbinding van het Zwarte Water via haven en Ziel en de vaarweg door Mastenbroek naar Zwolle en Kampen werd verleden tijd. Deze vaarweg kronkelde buiten de bebouwde kom van Genemuiden schilderachtig door de polder Mastenbroek en werd opgenomen in het kaarsrechte kanaalstelsel van de eeuwenoude polder.

In museum van het Historisch Centrum Genemuiden wordt gewerkt aan een expositie over de demping, die vanaf Open Monumentendag op zaterdag 14 september 2019 te bezichtigen is.

Het schilderachtige aan de expositie ontbreekt niet. Schilderijen die beschikbaar zijn gesteld voor deze expositie vanuit de bevolking en die in het bezit zijn van het museum zijn onderdeel van de expositie.

Ook zijn amateurschilders uitgenodigd voor het maken van een schilderij van de omgeving van het Veergat en de Drecht van vůůr de demping. Zij kunnen hun werken inbrengen op zaterdag 17 en 24 augustus 2019 tussen 14.00 en 16.30 uur in het Historisch Centrum Genemuiden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 09.08.19 | 13.49 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.37536 s