Zaterdag 21.09.19 | 16.47 uur

Alle motorrijders zijn welkom om mee te rijden!

MotorToerClub Hasselt viert 35 jarig jubileum

In de komende weken is het bij MTC Hasselt twee keer feest. Zo vieren zij op 27 augustus het Euifeest op twee wielen met de Euifeesttoertocht. In september bestaat de club 35 jaar. Ook daaraan wordt een mooie toerrit gekoppeld. Beide tochten zijn toegankelijk voor alle motorrijders uit Hasselt en omgeving. MTC Hasselt geeft hiermee een positieve indruk van haar levendige verenigingsleven.

Euifeesttoertocht
Op dinsdagavond 27 augustus zijn motorrijders van harte voor de jaarlijkse Euifeesttoertocht. Na een kop koffie worden rond zeven uur de motoren gestart voor een tocht van circa 100 km. Natuurlijk is er bij terugkomst - zo rond 21.15 uur - nog volop gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten. Onderweg is het genieten op de landelijke weggetjes waar een tankstation soms ver te zoeken is. Verschijn dus wel met een volle tank aan de start. Het doel is namelijk altijd: samen uit, samen thuis. Deelnemers aan deze toertocht betalen voorafgaand aan de start slechts één euro.

Jubileumtoertocht In september viert MTC Hasselt opnieuw een feestje. De club bestaat op 5 september 35 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er op zaterdagmiddag 14 september een jubileumtoertocht. Iedereen is vanaf 13:30 uur welkom om mee te rijden met de 100 km lange tocht. Vertrek om 14:00 uur. Deelname kost één euro.

Het begon allemaal 1984
De Hasselters Henk Kuterman en Henk Timmerman vatten toen het plan op om een motorclub op te richten in Hasselt. Ze plaatsten een oproep in De Zwartewater Express om te inventariseren of er meer motorrijders in Hasselt waren die behoefte hadden zich te verenigen. Dit bleek het geval. Zo’n 20 aspirant-leden meldden zich en op 5 september 1984 werden de verenigingsstatuten ondertekend. In de beginjaren werden clubavonden gehouden in het gebouw van de IJsclub aan de Stenendijk. Later kreeg de club de beschikking over een ruimte aan de Regenboogstraat en 25 jaar geleden, in 1994, betrokken zij het huidige gebouw aan de Burgemeester Malcorpslaan.

Meer informatie: https://www.facebook.com/mtchasselt

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 16.08.19 | 10.18 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 8°


LIVE SPORT
NSC Nijkerk - Sc Genemuiden 0-3
Sv Desz - FC Wolvega 3-1
Vv Hattem - Olympia'28 1-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29624 s