Vrijdag 24.03.23 | 10.40 uur

Nieuwe groep van start in Het Teeuwland

CBS Het Anker in Hasselt groeit uit haar jasje

Nieuwe groep van start in Het Teeuwland

Nieuwe groep van start in Het Teeuwland© CBS Het Anker | Sytske de Haan

Basisschool Het Anker groeit uit haar jasje. Met ingang van dit nieuwe schooljaar start de school met een nieuwe groep in Het Teeuwland. Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van de school. Daarom hebben de kinderen en het personeel op de eerste schooldag dit nieuwe klaslokaal samen feestelijk ingewijd.

Opening
Het Ankerlogo van de daltonschool op de buitendeur van het klaslokaal werd onthuld door de nieuwe bewoners van Het Teeuwland: de kinderen van groep 6 en meester Erik Poetsma. Daarna werd het schoollied door alle kinderen uit volle borst gezongen en mocht er gekeken worden in het mooie nieuw ingerichte lokaal.

Groei
De school is in de loop van de jaren langzaam gegroeid. 20 jaar geleden telde de school 114 leerlingen en was daarmee een van de kleinsten van Hasselt. Inmiddels is het aantal opgelopen tot 181 leerlingen. “Wat hiervoor het succes is, is moeilijk te zeggen” volgens locatieleider Jaap Oudenampsen. “De daltonpijlers als samenwerking, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zullen hier ongetwijfeld een bijdrage aan hebben geleverd. Veel ouders en kinderen ervaren de school als een veilige gemeenschap. Uiteindelijk is het team de geheime motor achter deze groei. Vooral de pijler samenwerking weten zij keer op keer heel goed uit te werken; samenwerking zowel met en tussen kinderen als leerkrachten en ouders.”

Teeuwland
Na een zoektocht langs verschillende locaties en de mogelijkheid tot noodbouw kwam cultureel centrum Het Teeuwland als optie langs. Dit bleek de ideale oplossing en ook nog eens heel dichtbij huis. De kinderen kunnen het zebrapad over en zijn zo op het plein van de school. Daardoor wordt de groep niet geïsoleerd van de rest van de schoolgemeenschap. Het gebruik van Het Teeuwland wordt weer een beetje in ere hersteld: vroeger was dit huisvesting van de huishoudschool.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 26.08.19 | 12.43 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17127 s