Vrijdag 15.01.21 | 17.24 uur

Vrijdag Fancy Fair voor aanschaf nieuwe geluidsinstallatie

‘Heel Zwartsluis’ helpt Arembergschool

‘Heel Zwartsluis’ helpt Arembergschool

‘Heel Zwartsluis’ helpt Arembergschool© Arembergschool

De Arembergschool in Zwartsluis zit in een periode van vernieuwingen en aanpassingen. Na de zomervakantie is de school voorzien van nieuw meubilair en werd de peuterspeelgroep van de SKZ in het gebouw gehuisvest. Met de gemeente loopt een traject van renovatie en verduurzaming. Maar de eerstvolgende grote activiteit is vrijdag 20 september. Dan houden school en ouderraad de grote Fancy Fair ten behoeve van de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie die zowel binnen als buiten de school gebruikt kan worden.

‘Een lang gekoesterde wens’, zegt directeur Jeroen Oosterhof van de Arembergschool, die al een jaar of vijftig, zestig het hart van Zwartsluis vormt: midden in een woonwijk, mooi sportveld en schoolplein met het Groote Gat in de achtertuin. Robert Rietman, voorzitter van ouderraad, prijst de vele hulp die is ontvangen van de plaatselijke en regionale middenstand en bedrijven. Bijna tegelijk onderstrepen Oosterhof en Rietman hoe belangrijk het is met name de lokale ondernemers bij dit soort projecten te betrekken.

Jeroen Oosterhof: ‘We zitten hier al zo lang midden in Zwartsluis, dan moet je alle activiteiten ontplooien met de mensen van Zwartsluis’.

Op de Fancy Fair is er niet alleen voldoende eten en drinken, er zijn bijvoorbeeld ook een lotenboom en uiteraard een Rad van Fortuin op het schoolplein. ‘Onze jaarlijkse Fancy Fair is eigenlijk een groot schoolfeest met de ouders erbij’. Er komt een springkussen terwijl er ook een taartenbakwedstrijd gehouden wordt. ‘En de ouders kunnen die taartpunten weer kopen’, klinkt het slim. Er komen workshops zoals nagels lakken, knutselen en tattoos.

Geluid
‘Goed geluid is belangrijk’, benadrukt schooldirecteur Oosterhof. ‘Alle klassen hebben elk jaar een voorstelling. Dan is het belangrijk dat ouders alles goed kunnen horen, óók de kleinste kinderstemmen’. Ouderraadvoorzitter Rietman: ‘De afscheidnemende leerlingen van groep acht doen elk jaar erg hun best om een mooie musical neer te zetten voor de ouders én leerkrachten. Dat moet goed verstaanbaar zijn natuurlijk’.

De volgende bedrijven helpen de Arembergschool met hun Fancy Fair: Smart AV; Maandag Fietsenwinkel; DA Drogist; Galerie Frederiks Weijs; Museum Sluuspoort/Schoonewelle; JV Motors/Motorfietsen; TenT Tapijt; Van Dijk koekjes; Café De Sluus; Jévon Haarsalon; Snoepers IJswinkel; SamSam winkel; Hubo; Millefleur bloemen; Boetiek Monique; Elze Muller; Kapper Kalf; Voetbalans Nathalie Beens; JW Stoffering, Hasselt; Wilke Feenstra, stoffering; klussenbedrijf Jeroen van Hasselt; Van den Berg Alles onder een dak; Next Step; Ilona de Vries, uitzendorganisatie; Jemako schoonmaakartikelen, Banketbakker Ekkelenkamp; RS Service, stickers en tuigage; Workwear Werkkleding en Rook Darts; Café De Blizzard;, Albatros Kwalitaria; Vollenhoofse Poort Kwalitaria; ’t Kraanje; Elly’s Beach&Bistro Blauwe Hand; Koos Slurink Watersportwinkel; Aan ’t Wiede Paviljoen, camping en jachthaven, Wanneperveen; Loodswezen Rotterdam; Ruach Bloemenzaak; Vitters Shipyard; zwembad De Kragge; De Lange Groentemannen; Viskiosk Urk, markt; Nieborg broodbakker; Bella Italia restaurant; Knobbe Stoffies; Michelle Roosen massage; Sportbalanz trainingsstudio; Vebe tapijt Genemuiden; Faworytek shop supermarkt; Scheepswerf Geertman; Renault garage Van Kesteren; Hebo maritiem.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 17.09.19 | 12.33 UUR


advertentie

Vandaag:
0° | -3°
Meer weer...
Morgen:
0° | -1°advertentie
AGENDA
  • Vrijdag 15.01.21
  • Zaterdag 16.01.21
  • Zondag 17.01.21
  • Maandag 18.01.21
  • Dinsdag 19.01.21
  • Woensdag 20.01.21
  • Donderdag 21.01.21
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.43293 s