Woensdag 19.02.20 | 12.23 uur

Thema 'Vrede verbindt over grenzen'

Walk of Peace in Zwartewaterland gaat bijna van start

Op vrijdag 20 september 2019 vindt er om 19.00 uur een Walk of Peace plaats in Hasselt. Tijdens deze wandeling wordt stil gestaan bij de Vredesweek en de Week tegen Pesten (van 21 september 28 september). De wandeling start om 19.00 uur bij de Hoogstraat 21 in Hasselt. Ooit heeft daar het Heilige Geest Gasthuis gestaan. De Heilige Geest wordt tot de dag van vandaag gesymboliseerd door een duif, net zoals de vrede wordt gesymboliseerd door een witte duif.

Het thema van de Walk of Peace wandeling is 'Vrede verbindt over grenzen'.

Iedereen kent voorbeelden van plekken waar veel ruzie is, waar gepest wordt, waar mensen en/of landen tegen elkaar op gezet worden, waar klimaatbeschermers tegenover klimaatvervuilers staan, en waar je op de Sociale Media blijkbaar alles mag zeggen en roepen.

De wandeling is bedoeld om op te roepen, door zichtbaar te zijn, tot meer verbinding, over grenzen heen. Vanaf de Hoogstraat gaat het via het kanon van Hasselt, langs de kade, naar het Eiland en de Heilige Stede.

We eindigen voor het Oude Stadhuis waar voor iedereen een drankje klaar staat, en waar nog even nagepraat kan worden.

In aansluiting op de Walk of Peace is er, om 19.00 uur op 22 september, een Vredesdienst in de St.Stefanuskerkkerk van Hasselt. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen met de wandeling en/of de Vredesdienst mee te maken.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.09.19 | 15.00 UUR


advertentie

Vandaag:
8° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 8°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30631 s