Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Jaarlijkse clubkampioenschappen voor paarden en pony's

Zwartewaterruiters: Alle kampioenen op een rij

Zwartewaterruiters: Alle kampioenen op een rij

Zwartewaterruiters: Alle kampioenen op een rij © Zwartewaterruiters

Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Zwartewaterruiters afgelopen zaterdag streden de wedstrijdruiters om de felbegeerde titels 'Allround Clubkampioen', 'Allround Reserve Clubkampioen', 'Dressuurkampioen' en 'Springkampioen'.

Sylvana van Dijk en Briett Breman
Bij de ponyís werd het een unieke uitslag, zowel Sylvana van Dijk als Briett Breman werden Allround Clubkampioen. Beide amazones behaalden exact dezelfde plaatsingspunten in het springen en dressuur.

De ochtend ging van start voor de paarden met het rijden van twee dressuurproeven. In deze categorie wist Louanne Eenkhoorn met paard Kenzo del Estoril zich onverslaanbaar te maken. In de klasse L2 reed ze met 205.5 en 207 punten naar de hoogste scores en verdiende tweemaal 100 plaatsingspunten. Met dit resultaat won ze de titel Dressuurkampioen.

Daarna gingen de ponyruiters van start met hun proeven. Op haar nieuwe pony Gino zette BriŽtt Breman twee mooie proeven neer en behaalde 202.5 en 188 punten. Met dit resultaat was zij de beste combinatie bij de ponyís. Zij won de titel 'Dressuurkampioen 2019'.

Het programma werd vervolgd door het springen voor paarden en ponyís. De jongste wedstrijdruiter, Sem Beens, sprong met zijn pony Woezel twee keer een mooie foutloze ronde en was de beste combinatie. Sem en Woezel behaalden hiermee de titel Springkampioen.

Bij de paarden was Evelien Fuite onverslaanbaar. Met paard First Impression sprong ze snelle foutloze rondes, liet de concurrentie ver achter zich en wist hiermee de titel Springkampioen op haar naam te zetten.

Aan het eind van de dag werden de scores van de dressuur en de scores van het springen bij elkaar opgeteld voor de titel Allround Clubkampioen en een Allround Reserve Clubkampioen.

Bij de paarden was RiŽlke Roeland met Kallan de beste allround combinatie en zette de titel van 2019 op haar naam. Evelien Fuite nam de titel Allround Reserve Clubkampioen mee naar huis.

Bij de ponyís bleek na het optellen van de scores dat twee combinaties gelijkwaardig en allround waren. BriŽtt Bremen op Gino en Sylvana van Dijk op haar pony James Bont behaalden evenveel plaatsingspunten. Beide amazones zijn gehuldigd als Allround Clubkampioen 2019. Voor het eerst in de geschiedenis van de Zwartewaterruiters zijn er twee Clubkampioenen gehuldigd.

Ook de talenten konden zaterdag jl. hun prestaties aan familie en kennissen tonen. Zij mochten een dressuurproef en een springparcours starten. Zij kregen een kans om op een ongedwongen manier kennis te maken met de wedstrijdsport en juryleden. Deze tips nemen de ruiters en amazones mee in hun wekelijkse lessen. De ruiters en amazones mochten een beker, medaille en een lint als aandenken mee naar huis nemen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 01.10.19 | 10.31 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.35858 s