Vrijdag 05.06.20 | 10.27 uur

Voor de jeugd vanaf 11 jaar en ouder!

Jeugdsoos Esclusa houdt spooktocht in Zwartsluis

Op vrijdag 1 november organiseert Jeugdsoos Esclusa een spooktocht. Ongeveer 4 jaar geleden had Esclusa een record aantal jongeren, namelijk 110 jongeren werden de stuipen op het lijf gejaagd in het oude Agnieten College. Dit jaar zal de tocht plaatsvinden rondom het voetbalveld van DESZ en dus dichtbij het gebouw van Esclusa.

“Het idee voor een spooktocht is ontstaan door het grote succes van een aantal jaar geleden én door de huidige locatie van nu” zegt jongerenwerker Tom Kisjes. “Toen hebben wij maar liefst 110 jongeren vermaakt en dat was geweldig, de jongeren die toen meededen hebben het er nu nog steeds over!” Deze avonden zijn er ongeveer 25 vrijwilligers die fungeren als spook, zij staan op de route om de jongeren te laten schrikken . “Wij hebben ongeveer 25 spoken die geschminkt zullen worden, zij zullen zich vervolgens verspreiden over de route en de kinderen laten schrikken ”.

Voor Esclusa is het lang geleden dat zij een grote activiteit als deze konden organiseren. Ongeveer 2 jaar zat Esclusa zonder gebouw . “Het is de afgelopen maanden zoeken geweest, een nieuwe start maar tegelijk een lastige start. Wij zijn dan ook opzoek naar vrijwilligers die het leuk lijkt om een avondje de jeugdsoos te draaien.” zegt Kisjes. “Om meer kinderen in onze jeugdsoos te krijgen staan er meerdere activiteiten op het programma; bowlen, darten, graffiti workshop, voetbaltoernooi en nog meer leuke activiteiten komen voorbij. Ook volgt er binnenkort een huiswerkavond voor de jongeren, maar eerst is de spooktocht!”

De jeugd is vanaf 11 jaar en ouder van harte welkom tijdens de tocht, voor de jongere groepen kan het handig zijn dat er een begeleider/ouder mee gaat. “Het kan op sommige plekken voor de jongste kinderen eng zijn, vandaar dat het voor die groepen handig is als er een ouder meeloopt ”.

Deze avond kost €3 per persoon. Hierbij krijgt de jeugd een zakje chips en iets te drinken. “Wij hopen op veel jongeren deze avond, dat zou top zijn” Het is niet alleen voor de jeugd uit Zwartsluis zegt Kisjes “Wij hopen dat er jongeren komen uit Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden, jaren geleden was dit wel het geval en daardoor is het ook zo’n succes geworden!”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 05.10.19 | 11.00 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36852 s