Donderdag 02.07.20 | 15.03 uur

Genemuiden toont veerkracht tegen Urk

Streekderby Sv Urk-Sc Genemuiden eindigt onbeslist

Genemuiden toont veerkracht tegen Urk

Genemuiden toont veerkracht tegen Urk© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

De streekderby tussen sv Urk en SC Genemuiden is geëindigd in een 1-1 eindstand. In een hectische slotfase, was het Jens Jurn Streutker die op de valreep toch nog één puntje wist af te snoepen van de voormalige eilandbewoners. Lange tijd zag het er naar uit dat de treffer van Lucas Nagel het enige doelpunt van de wedstrijd zou gaan worden, het schlemielig verkregen tegendoelpunt voelde niet lekker en Sportclub was allerminst van plan om het daarbij te laten zitten.

Dat Sportclub twee minuten voor tijd nog de gelijkmaker wist te scoren mag dan misschien ook wel een wonder heten, maar toont wel de veerkracht aan van het team op dit moment. De streekderby was niet geweldig en lange tijd zag het er dan ook naar uit dat het duel zou eindigen zoals het begonnen was.

Het was veelal de Urker formatie die het initiatief nam, het zette in het eerste bedrijf meer druk en de vele corners die daaruit voortvloeiden waren dan ook niet zo verwonderlijk. Uit deze corners kwam dan ook het meeste gevaar, Lucas nagel en Jelle de Boer waren het dichtst bij een treffer. Urk speelde opportunistisch, hanteerde vaak de lange bal en creëerde daardoor wel de beste mogelijkheden. Dat de Urkers niet met een voorsprong de kleedkamer in mochten gaan was dan ook geheel aan hun zelf te wijten, kansjes waren er alleen ontbrak het aan de goede afwerking.

Verdedigend had Sportclub zijn zaken opnieuw weer prima voor elkaar, toch viel er weinig eer te behalen. Het enige hoogtepuntje in de eerste helft was een vrije kopbal van Sijmon Eenkhoorn, maar ook bij hem stond het vizier niet op scherp. De bal ging naast en doelpunten zouden er dan ook niet vallen in de eerste 45 minuten.

Na rust deed knullig balverlies van Nouredinne Boutzamar Sportclub de das om, Lucas Nagel wist wel raad met dit foutje van de ervaren speler. Van afstand haalde hij uit en doelman Patrick Jansen was gezien. Met nog 25 minuten op de klok was er nog niets verloren, de tijd die nog restte zou voldoende moeten zijn om nog iets aan de achterstand te doen en Sportclub bleef er dan ook in geloven.

Dat een misverstand tussen doelman Richard Strijker en Jelle de Boer Sportclub een handje hielp was iets waar dan ook niemand na afloop over zeurde. Een corner genomen door Kay Velda was de inleiding tot de treffer, de Urker verdediging kreeg geen grip op de bal. Een omhaal van Nick Buitink richting doel ging richting de doelman en De Boer, hun beoordeling pakte verkeerd uit en de terug stuiterende bal kwam uiteindelijk bij Jens Jurn Streutker terecht, deze bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in het net. De ontlading die daarop volgde was overweldigend, een punt waar waarschijnlijk niemand meer in geloofde werd op de valreep toch nog binnen gehaald. SV Urk - SC Genemuiden 1-1 (0-0). (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 28.10.19 | 07.57 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 13°
Meer weer...
Morgen:
22° | 13°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.29165 s