Maandag 24.02.20 | 10.09 uur

SC Genemuiden - DETO Twenterand 1-1 (0-1)

Laagvlieger DETO pakt punt bij Sc Genemuiden

SC Genemuiden - DETO Twenterand 1-1 (0-1)

SC Genemuiden - DETO Twenterand 1-1 (0-1)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Het is SC Genemuiden niet gelukt om tegen laagvlieger DETO Twenterand de volle winst binnen te halen. Sportclub had het moeilijk en speelde niet goed, het keek al snel tegen een achterstand aan en het was niet bij machte om deze snel weg te werken. Invaller Job van Dalfsen voorkwam dat de thuisclub het duel met verlies afsloot door in de slotfase de gelijkmaker binnen te schieten.

Al na een drietal minuten spelen was het DETO die op een 0-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Muhammed Kaya na een strak genomen hoekschop. Diezelfde Kaya had kort daarvoor ook al een poging ondernomen na een foutieve terugspeelbal van één van de Sportclub verdedigers, maar zag toen zijn bal nog hoog over gaan.

DETO bleef in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg, Sportclub had het moeilijk en buiten een schot van Velda en Kavak kwam het dan ook niet. Een flinke duw in de rug van Jens Jurn Streutker binnen de zestien leek Sportclub op het eerste oog een strafschop op te leveren. Arbiter Martijn Kieft wees naar de stip maar buitenspel geconstateerd door de grensrechter liet dit feestje niet doorgaan. Dat het niet liep in de eerste helft werd ook vertaald in kaarten, arbiter Kieft trok voor rust maar liefst vijf gele kaarten. Van beide zijde waren er irritaties wat het spel niet ten goede kwam.

Na rust had Genemuiden wel meer overwicht, maar ook nu bleven de mogelijkheden om te scoren spaarzaam. De thuisclub bleef in de achtervolging en het lukte maar niet om echt grip op de tegenstander te krijgen. Het oogde slordig en de finesse ontbrak.

De beste kans kwam van de voet van Sijmon Eenkhoorn, maar ook hij had het vizier deze middag niet op scherp staan en zag dan ook zijn bal over gaan. Een goed schot van Nouredinne Boutzamar ging richting de kruising, maar goed ingrijpen van doelman Anthony van Zaltbommel voorkwam dat ook deze bal in het net verdween.

De tijd begon te dringen en wissels werden toegepast, Jermain Baicadila en Job van Dalfsen kwamen binnen de lijnen. Zij mochten gaan proberen om de gelijkmaker te forceren, laatstgenoemde zou hier uiteindelijk ook voor gaan zorgen. Frank Kuurman was de aangever, Van Dalfsen was het die mocht afronden. SC Genemuiden scheen nog in de overwinning te geloven, het doelpunt werd nauwelijks gevierd en de jacht naar een eventuele overwinning in gezet, deze werd echter niet behaald. Met drie punten tegen DETO Twenterand afsluiten zou ook te veel van het goede zijn geweest, daarmee zouden de gasten te kort zijn gedaan.

Door het puntenverlies van ook de naaste concurrenten blijft het ongemeen spannend in de hoofdklasse B. Aanstaande zaterdag staat de 1e periode te vergeven. Er zijn nog vijf teams die hier aanspraak op kunnen maken. Sportclub heeft het niet meer in eigen hand, maar is hier één van. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.11.19 | 07.55 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 5°
Meer weer...
Morgen:
6° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3207 s