Zaterdag 06.06.20 | 08.06 uur

Nationaal Schoolontbijt 2019

Burgemeester Bilder neemt de tijd voor een ontbijt

Burgemeester Bilder neemt de tijd voor een ontbijt

Burgemeester Bilder neemt de tijd voor een ontbijt© Gem. Zwartewaterland

In de afgelopen week nam burgemeester Bilder de tijd voor ontbijtjes met kinderen van twee basisscholen in het gemeentehuis. Deze bezoeken vonden plaats in het kader van de Week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Dinsdagochtend 5 november ontving burgemeester Bilder om 08.00 uur 12 leerlingen uit groep 3 van De Driester uit Kamperzeedijk. Op donderdag 7 november zat hij aan de ontbijttafel met de kinderen uit groep 2 van DeWijngaard uit Zwartsluis.

Tijdens het eten vertelde de burgemeester over zijn werk en de belangrijkste taken van de gemeente. De kinderen konden zelf ook vragen stellen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Daarna volgde een korte rondleiding door het gemeentehuis. De kinderen gingen naar de raadszaal en de burgemeester legde uit dat daar getrouwd en vergaderd werd.

Vervolgens namen ze een kijkje in het bestuursgedeelte van het gemeentehuis. Daar ontmoetten ze een wethouder en mochten rondkijken in de werkkamer van de burgemeester. De burgemeestersketting had een grote aantrekkingskracht en werd dan ook nieuwsgierig bestudeerd. De leerlingen van de Wijngaard kregen nog een extra verrassing. Tijdens de rondleiding was er een ontmoeting met de politie, die ook in het gemeentehuis gehuisvest is. De dienstdoende agent bood spontaan aan om samen de politieauto van dichtbij te bekijken. In een echte politieauto zitten en van dichtbij zien en horen hoe de apparatuur werkt, was voor meeste kinderen een hele beleving en een mooie afsluiting van het bezoek!

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt vond deze week in zoín 250 gemeenten plaats en is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit Schoolontbijt schenkt voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 08.11.19 | 11.22 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 6°
Meer weer...
Morgen:
14° | 3°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.37213 s