Donderdag 02.07.20 | 15.03 uur

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta)

Inloopbijeenkomst versterking Stenendijk Hasselt

Op dinsdag 26 november organiseert het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een inloopbijeenkomst over het versterken van de Stenendijk in Hasselt. Tijdens deze avond vertelt het waterschap over het meest kansrijke alternatief om de dijk te versterken. U bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur bij Cultureel Centrum Teeuwland, Karel Doormanstraat 30 in Hasselt.

Uit onderzoek blijkt dat de Stenendijk onvoldoende bescherming biedt tegen overstromingen vanuit de rivieren. De dijk is nu veilig, maar kwetsbaar voor komende extreme situaties. Samen met de bewoners en aanwonenden van de Stenendijk heeft het waterschap in de afgelopen maanden onderzocht wat mogelijke en kansrijke oplossingen zijn om de Stenendijk veiliger te maken. De effecten en kosten zijn in kaart gebracht en hieruit is een meest kansrijke oplossing voortgekomen.

Tijdens de bijeenkomst op 26 november presenteert het waterschap deze oplossing en vertelt u graag hoe het proces verder verloopt. U kunt binnenlopen en vertrekken wanneer u wilt. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie op wdodelta.nl/stenendijk en hoogwaterbeschermingsprogramma.nl

Over het Hoogwaterbeschermingsprogramma
Tot 2050 worden in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta meer dan 100 kilometer dijken en tientallen sluizen en gemalen aangepakt om de waterveiligheid te verbeteren. Dit wordt gedaan in het kader van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), onderdeel van het Deltaprogramma. In het HWBP werken Rijk en waterschappen intensief samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Waterschap Drents Overijsselse Delta voert een aantal HWBP-projecten uit, waaronder de dijkversterking Stenendijk Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 13.11.19 | 10.43 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 13°
Meer weer...
Morgen:
22° | 13°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.29119 s