Vrijdag 18.09.20 | 22.15 uur

VR-bril uitproberen in Genemuiden, Hasselt of Zwartsluis?

Ontdek VR in Bibliotheek Zwartewaterland

In november en december is het mogelijk om Virtual Reality (VR) uit te proberen in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Virtual Reality (VR) en Augment Reality (AR) hebben de toekomst. Vooral VR wordt steeds meer gebruikt in de maatschappij. VR is een techniek met enorm veel mogelijkheden.

Van gaming tot toepassingen in het diverse sectoren. Denk aan de gezondheidszorg (angstbestrijding en simulatie van operaties), defensie, architectuur/ ontwerpen van gebouwen en inrichting en het ontwerpen van een auto.
De Bibliotheek vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om kennis te maken met deze nieuwe techniek en er ook ervaring mee op kan doen.

Daarom geven we op een aantal vrijdagmiddagen in november en december in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis de mogelijkheid aan onze bezoekers om kennis te maken met VR. Tijdens zo’n middag kun je de Oculus Go bril uitproberen, waarop verschillende programma’s staan. Met deze bril kun je bijvoorbeeld het ISS Ruimtestation binnenstappen, over de wereld reizen en virtueel bijvoorbeeld midden in New York staan en je ogen daar uitkijken. Of stap eens in een schilderij van Van Gogh. Er zijn ook spellen waarin je leert om onderdelen virtueel op te pakken en ergens anders weer te verbinden. Iedereen, jong (vanaf 8 jaar) en oud, mag de VR bril uitproberen.

Op de volgende dagen kun je een VR bril uitproberen:
Vrijdag 29 november in Bibliotheek Genemuiden tussen 14.00 en 17.00 uur
Vrijdag 13 december in Bibliotheek Hasselt tussen 15.00 en 17.30 uur
Vrijdag 20 december in Bibliotheek Zwartsluis tussen 14.00 en 17.00 uur

Door jouw stem tijdens de coöperatieweken van de Rabobank heeft de Bibliotheek een bijdrage van € 2.000,- euro ontvangen, waardoor het mogelijk werd om deze Makerkist met VR te ontwikkelen voor Bibliotheek Zwartewaterland. In de nabije toekomst hopen wij nog meer en diverse Makerkisten te kunnen maken. Het voordeel van de Makerkisten is dat we op deze manier nieuwe technologie ook kunnen aanbieden in de kleinere kernen en op scholen.


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 13.11.19 | 17.20 UUR
Vandaag:
20° | 9°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.3274 s