Vrijdag 05.06.20 | 13.06 uur

Hasselters kunnen kan omhoog kijken na zege

Olympia’28 zet goede lijn door tegen Oene: 2-0

Olympia’28 viert 125e competitiedoelpunt

Olympia’28 viert 125e competitiedoelpunt© Olympia’28 | Laura Bos

Het is het eerste elftal van Olympia’28 gelukt om de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten. Tegen concurrent VV Oene lukte het de Hasselters om tweemaal het net te vinden. Bijzonderheid deze middag was het 125e competitiedoelpunt van aanvaller Jeffrey v.d. Belt.

Deze middag is het aan Olympia’28 de taak om de definitieve aansluiting te vinden met de middenmoot in de derde klasse C.

De Hasselters beginnen deze wedstrijd scherp en weten in de tweede minuut voor het eerst gevaarlijk te worden voor het doel. Na een goede voorzet van Dieter Kroek wordt Jeffrey v.d. Belt deze middag voor het eerst gevaarlijk. Zijn kopbal verdwijnt in de handen van de Oene doelman.

Tien minuten na deze kans weet de Hasseltse formatie wel op voorsprong te komen. Het is Jeffrey v.d. Belt die onderuit wordt gehaald in de zestienmeter en daarna zelf de strafschop weet te verzilveren waardoor hij op 125 competitie doelpunten in zijn loopbaan komt te staan.

Na een rustige fase is het VV Oene dat kort voor rust gevaarlijk wordt via een schot van afstand. Het is doelman Jeroen Bos die zijn ploeg daar op de been houdt. Dat doet de doelman opnieuw in de 45e minuut als hij een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter net nog over de lat weet te tikken.

In de tweede helft is het Oene wat het spelbeeld dicteert. Dit leidt gelijk tot twee grote kansen die beide dicht langs het doel verdwijnen. Aan de andere kant weten de Hasselters gevaarlijk te worden via v.d. Belt en Koedijk. De schoten van beide spelers verdwijnen echter over het doel. Een kwartier voor tijd lijkt de ploeg van trainer Jarrisch Keizer de bevrijdende 2-0 op het scorebord te zetten. Na een individuele actie van Koen Holthof weet hij v.d. Belt te bereiken die de bal binnen werkt. Dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel waardoor de kleine voorsprong blijft.

In de laatste minuut is de uitgelezen kans om de winst over de streep te trekken als Koedijk de verdedigers te snel af is en v.d. Belt een uitgelezen kans geeft om zijn tweede deze middag te maken. De bal stuitert net voor hem op waardoor de bal op de lat eindigt. Zijn tweede treffer deze middag komt alsnog als hij in de 92e minuut een schot in de verre hoek weet te schieten. Door deze winst stijgt Olympia’28 nu drie plekken en vinden we ploeg terug op een tiende plek met 10 punten.

Zaterdag aanstaande wacht een uitwedstrijd tegen SV HTC uit Zwolle. De promovendus is terug te vinden op de zevende plek met 13 punten. Bij winst kan de ploeg uit Hasselt dus opnieuw een plek stijgen in de competitie. Aanvang van dit duel is 14:30 uur. (www.olympia28.nl | Berthil Kreykes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 25.11.19 | 09.11 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36516 s