Vrijdag 25.09.20 | 17.42 uur

Zwartsluis neemt drie punten mee naar huis

DESZ wint streekderby tegen FC Meppel: 0-3

DESZ wint streekderby tegen FC Meppel: 0-3

DESZ wint streekderby tegen FC Meppel: 0-3© DESZ | Henk Kuik

Het streektreffen tussen FC Meppel en DESZ is een prooi geworden voor de Sluzigers. De rood-witten waren de hele wedstrijd de betere ploeg. In het eerste bedrijf scoorde DESZ eenmaal. Na de theepauze was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. DESZ wist in de tweede helft nog tweemaal het net te vinden, eindstand 0-3.

Op een drukbezocht sportpark de Ezinge werd omstreeks 14:30 afgetrapt. In het kader van het statement tegen racisme werd er de eerste minuut van de wedstrijd niet gevoetbald. Na ongeveer 5 minuten spelen was de eerste grote kans voor DESZ. Mika Esteie werd diep gestuurd aan de linkerkant van het veld, zijn inzet eindigde op de kruising waardoor de sluitpost van Meppel alsnog de bal simpel kon vangen.

In de beginfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. DESZ was de bovenliggende partij en het werkte. In de omschakeling waren de Sluzigers levensgevaarlijk. Dit was dan ook de inleiding voor de 0-1. De bal werd diep gestuurd op D. Moorman, hij zag Esteie vertrekken en verstuurde een slijpende pass in de loop van Esteie, laatstgenoemde was eerder bij de bal dan Van de Belt en schoof de bal onder de keeper door, 0-1.
Vervolgens gingen de rood-witten daadwerkelijk beter voetballen en werd er bij vlagen aardig gecombineerd. Agterhuis hoefde dan voor rust ook weinig in actie te komen. De grootste kans was voor Fidom, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Ruststand 0-1.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld nauwelijks, DESZ was de betere ploeg deze wedstrijd en drukte dat na 5 minuten spelen in de twee helft ook uit in de score. Kisjes onderschepte een te zachte breedtepass in de defensie van de gastheren, hij omspeelde zijn directe tegenstander en liet de sluitpost van Meppel kansloos door de bal laag binnen te schieten, 0-2.

De Meppelers gingen opzoek naar de aansluitingstreffer. Via Fidom en Kwant waren de gastheren gevaarlijk, beide pogingen gingen over het doel van Agterhuis. Verder dan deze twee mogelijkheden kwam Meppel niet. In de 72e minuut kon Danny Moorman de wedstrijd definitief beslissen, zijn poging werd knap gekeerd door Van de Belt. De rebound van Kisjes miste kracht om de 0-3 op het scorebord te zetten.

Een paar minuten later was het wel raak voor DESZ. Wederom in de omschakeling sloeg DESZ toe. Esteie zag Kisjes in de diepte vertrekken, oog in oog met de keeper faalde hij niet en schoot de 0-3 op het scorebord. Meppel eindigde de wedstrijd met tien spelers. Natrappen van Rik Beens werd terecht bestraft met een rode kaart. Na dit moment volgde een slotoffensief van de thuisploeg. De verdediging van DESZ wierp zich voor elke bal, zo haalde van der Heide de bal van de lijn en gooide Agterhuis zich voor de rebound waardoor DESZ voor het eerst dit seizoen de “0” wist de houden, eindstand 0-3. (www.desz.nl | Tom Kisjes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 25.11.19 | 09.04 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 6°
Meer weer...
Morgen:
15° | 7°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.31401 s