Zaterdag 19.09.20 | 18.47 uur

W.G. van de Hulst Festival 2019

Nostalgische sfeer met 'Inde Soete Suikerbol' in Hasselt

Nostalgische sfeer met Inde Soete Suikerbol in Hasselt

Nostalgische sfeer met Inde Soete Suikerbol in Hasselt© DKN | RDV

Op vrijdag 13 december 2019 vult het W.G. van de Hulst Festival het hart van het centrum van Hasselt. Zo wordt er in de Nieuwstraat, Markt en Hoogstraat van 16.00 tot 22.00 uur een aantal nostalgische activiteiten georganiseerd die interessant zijn voor jong en oud.

In de Hoogstraat en Nieuwstraat is een wintermarkt en uiteraard ontbreekt de traditionele boekenmarkt niet. Kunt u de boekenmarkt niet vinden? Geen probleem, een niet te missen jongleur wijst u de weg. Hoogtepunt is theatervoorstelling Inde Soete Suikerbol die regelmatig plaatsvindt in het voormalige winkelpand aan de Hoogstraat 8 – 10. Wie kent hem niet? De dromerige dikke suikerbollenbakker, die opdracht krijgt van de koning om honderd van die overheerlijke bollen te leveren, maar daar om allerlei redenen niet aan toekomt.

Het W.G. van de Hulst Festival is nostalgie van de bovenste plank. Meccano hoort daarbij. Wie herinnert zich niet het typisch jaren vijftig technische constructiemateriaal? Tijdens het festival laat de Hasselter Ad Theil zijn verzameling zien. In de loop der jaren zijn de Meccano artikelen – van oorsprong Engels en dus met een inches maatvoering – in diverse kleuren en verschillende landen gemaakt. Als je naar zijn modellen kijkt zie je die bonte mengeling terug. Soms ontbreekt er een onderdeel. Het gebruik van een blikje, lampvoet, naaimachinemotor en een adapter is dan bij hem dan geoorloofd.

Ook het amusement zal niet ontbreken. Voor café De Zon op de Markt is er driemaal een optreden van het Hasselts projectkoor. Zij zingen en spelen op een ludieke wijze liedjes van Eli Asser uit ’t Schaep met de 5 pooten. Mocht u tijdens het meezingen trek krijgen dan kunt u op het plein een warm drankje of hapje gebruiken.

Bovenstaande is maar een greep uit het veelzijdige programma van het W.G. van de Hulst Festival op vrijdag 13 december 2019 van 16.00 tot 22.00 uur. Wilt u meer weten? Bezoek dan de website www.wgvdhulstfestival.nl Daar vindt u een overzicht van de activiteiten per locatie.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 03.12.19 | 17.24 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.32631 s