Zaterdag 19.09.20 | 18.47 uur

Buitenkans voor boekliefhebbers

Boekverkoop bij Bibliotheek Hasselt én Zwartsluis

Heeft u alle cadeaus voor de feestdagen al in huis? Of gaat u genieten van de heerlijke (winter)zon in verre oorden. Wij hebben een goede tip! U kunt niet zonder een goed boek! De bibliotheekmedewerkers van Bibliotheek Hasselt en Bibliotheek Zwartsluis willen voorkomen dat Zwartewaterlanders zich vervelen en houden daarom een grote boekverkoop.

In Bibliotheek Hasselt start deze op vrijdag 13 december tijdens het W.G. van de Hulst festival en in Bibliotheek Zwartsluis op zaterdag 14 december tijdens de winterfair. In beide Bibliotheken duurt de boekverkoop tot zondag 5 januari.

Door het saneren van de collectie zijn er weer afgeschreven boeken te koop. Tijdens openingsuren van de beide bibliotheken kan iedereen terecht om boeken aan te schaffen. In Bibliotheek Hasselt zijn deze keer veel kinderboeken te koop.

Het aanbod is aantrekkelijk geprijsd, boeken voor volwassenen kosten maar € 1 per stuk en zeven voor € 5. Kinderboeken kosten € 0,50 per stuk en zeven voor € 2,50. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om iets te kopen.

Maak kennis met nieuwe technieken
Extra leuk is het, dat je tijdens de start van de boekverkoop in beide Bibliotheken kunt kennismaken met nieuwe technieken.

Op vrijdag 13 december is het in Bibliotheek Hasselt mogelijk om VR te ontdekken. Tussen 15.00 uur en 17.30 uur kun je de Oculus Go bril uitproberen, waarop verschillende programma’s staan. Met deze bril kun je bijvoorbeeld het ISS Ruimtestation binnenstappen, over de wereld reizen en virtueel bijvoorbeeld midden in New York staan en je ogen daar uitkijken. Of stap eens in een schilderij van Van Gogh. Er zijn ook spellen waarin je leert om onderdelen virtueel op te pakken en ergens anders weer te verbinden. Iedereen, jong (vanaf 8 jaar) en oud, mag de VR bril uitproberen.

In Bibliotheek Zwartsluis staat op zaterdag 14 december een 3D printer. Van 15.00 – 18.00 uur print de 3D printer diverse kerstvoorwerpen. Je hebt de gelegenheid om vragen te stellen en te kijken hoe een dergelijke printer werkt. Er een medewerker aanwezig die je er alles over kan vertellen en je vragen kan beantwoorden.

Meer informatie over de activiteiten en de openingstijden van Bibliotheek Hasselt en Bibliotheek Zwartsluis vind je op www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 07.12.19 | 15.17 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33734 s