Vrijdag 18.09.20 | 22.15 uur

Hasselters tiende op de ranglijst

Olympia’28 houdt punt over aan duel tegen DSV’61

Olympia’28 heeft aan de uitwedstrijd tegen DSV’61 uit Doornspijk een punt over gehouden. De ploeg uit Hasselt kwam snel op voorsprong, maar zag DSV’61 voor rust nog terugkomen. In de aantrekkelijke tweede helft werd er niet meer gescoord. Eindstand: 1-1.

Door de weersomstandigheden vond de wedstrijd plaats op het nieuwe kunstgrasveld van de ploeg uit Doornspijk. Het is de ploeg van trainer Jarrisch Keizer die het scherpst aan deze wedstrijd begint. In de derde minuut zijn het Jan Koedijk en Willard Visscher die met een combinatie er voor de eerste keer doorheen komen maar dit afgevlagd zien worden voor buitenspel.

Een minuut later is het alsnog raak voor de Hasselters als zij een corner krijgen. Het is Willard Visscher die de bal hard voorlangs geeft en zijn bal verkeerd geraakt ziet worden door DSV speler Mark van Klompenburg die daarmee zijn eigen doelman passeert.

Vijf minuten later wordt DSV’61 voor het eerst gevaarlijk, de bal komt in de scrimmage voor het doel van Jeroen Bos maar kan niet worden binnengeschoten. Tien minuten later is het Olympia’28 wat dicht bij een nieuwe treffer is. Lars Bartelds steekt met een goede pass Koedijk weg die de bal na een individuele actie in de korte hoek schiet. De DSV-goalie weet met een goede redding de bal alsnog uit het doel te houden.

Aan het eind van de eerste helft gaat DSV’61 nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. In eerste instantie komt de ploeg nog goed weg als de bal in de handen wordt geschoten van doelman Bos na balverlies in de Hasseltse defensie. In de 40e minuut is het alsnog raak, een vrije trap wordt onderschept, en na een snelle omschakeling weet Mark van Klompenburg zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten. Hierdoor gaan de ploegen rusten met een 1-1 stand.

De start van de tweede helft is voor Olympia’28. In de 52e minuut leidt dit tot een grote kans die in twee instanties wordt gemist. Eerst is het Jeffrey v.d. Belt die in de zestienmeter wordt gestuit, waarna Koedijk in tweede instantie de bal vlak langs het doel schiet. Gedurende de tweede helft wordt DSV’61 de sterkere ploeg en moet de ploeg uit Hasselt voornamelijk verdedigen. Ondanks het vele balbezit weet de ploeg pas in de 82 minuut gevaarlijk te worden nadat het eerder een bal over het doel had gekopt. Een corner wordt goed binnengekopt maar eindigt op de bovenkant van de lat.

De laatste kans deze wedstrijd is ook voor de ploeg uit Doornspijk. In de 91e minuut weet men na een goed actie de bal in de korte hoek te schieten. Met een uiterste inspanning weet doelman Bos, niet voor het eerst dit seizoen, zijn ploeg op de been te houden en een nederlaag te voorkomen.

Door dit gelijke spel blijft Olympia’28 op de tiende plaats staan, maar houdt het nog wel de aansluiting met de middenmoot. Zaterdag aanstaande speelt Olympia’28 de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen hekkensluiter VV Hulshorst. Aanvang van het duel is 14:30 uur. (www.olympia28.nl | Berthil Kreykes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 09.12.19 | 08.50 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.24913 s