Zaterdag 19.09.20 | 18.47 uur

Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd (NJJK)

Emmelien Smelt en Myrthe Dorgelo succesvol op NJJK

In het weekend van vrijdag 7 t/m zondag 8 december werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd (NJJK) gezwommen. ZvZwartsluis ging met Myrthe Dorgelo en Emmelien Smelt naar dit kampioenschap.

Myrthe mocht starten op 3 individuele afstanden, dit is al een hele prestatie op zich. Als eerste startte ze op de zware 200 meter vlinderslag. Hier zwom ze een mooie PR (persoonlijk record) van maar liefst 5 seconden. Haar tijd was goed voor een mooie 13e plaats. Daarna startte ze op zowel de 200 meter als de 100 meter schoolslag waarbij ze rondom haar huidige tijden zwom.

Emmelien Smelt mocht starten in het kleine klassement (dit zijn de zwemmers 31 t/m 60 van Nederland). Als eerste startte ze op de 100 meter rugslag waarbij ze haar PR verbeterde. Op de 100 meter vlinderslag scherpte ze wederom haar tijd aan en werd ze 3e op deze afstand. De 200 meter vrije slag liep helaas niet zoals ze zelf wilde. De 100 meter vrije slag verbeterde ze met 1 seconde. Daarna was het de beurt aan de 100 meter schoolslag en deze was opnieuw goed voor een PR. Als laatste knalde ze op de 100 meter wisselslag. Met deze 6 gezwommen afstanden bereikte ze in het totaalklassement een 9e plaats. ZVwartsluis kijkt terug op een sportief en succesvol weekend.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 09.12.19 | 09.32 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 9°
Meer weer...
Morgen:
21° | 9°


LIVE SPORT
SC Genemuiden - SDC Putten 2-0
Achilles 1894 - DESZ 2-0
Vv Hattem - Olympia'28 2-0

advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.32108 s