Vrijdag 18.09.20 | 20.03 uur

Uit de serie 'Voor onze kleinen'

Fotoclub verbindt wedstrijd aan W.G. v/d Hulst Festival

Op verzoek van de Hasseltse werkgroep Van de Hulstfestival hebben de leden van Fotoclub Positief nieuwe uitingen gemaakt van de bekende serie kinderboeken van W.G. van de Hulst 'Voor onze kleinen'. Het gaat om de titels: "Van de boze koster", "Voetstapjes in de sneeuw" en "Bruun de Beer" De serie kent 21 titels en deze zijn nu op een creatieve manier vormgegeven.

"Een enkele redelijk voorspelbaar, andere creatief, verrassend, soms raadselachtig en zelfs hier en daar met een maatschappijkritische ondertoon", aldus Fotoclub Positief.

De foto's zijn van een nummer voorzien en op vrijdag 13 december aanstaande te zien achter de ramen van de huizen aan de Gasthuisstraat te Hasselt. (Tussen de brug over de gracht en de Ichthuskerk, red.) De werkgroep heeft er een leuke wedstrijd aan verbonden, voor jong en oud. "Op het wedstijdformulier staan op de achterkant alle 21 'oude' omslagen van de boekjes afgedrukt. Voor de bezoeker van het festival een mooie uitdaging om de nummers van de foto's te verbinden aan de afbeelding van de 'oude' titels."

Het ingevulde formulier kunnen deelnemers op het Oude Stadhuis inleveren. De prijsuitreiking is omstreeks 21.45 uur, door Rose Marijne van de Hulst. Sinds 1998 is ze belast met het moderniseren van het werk van W.G. van de Hulst senior.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 09.12.19 | 17.37 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.31935 s