Vrijdag 18.09.20 | 20.03 uur

Lachende of treurende smileys wijzen automobilisten op snelheid

Coster neemt interactieve snelheidsmeter in gebruik

Lachende of treurende smileys wijzen automobilisten op snelheid

Lachende of treurende smileys wijzen automobilisten op snelheid© DKN | RDV

Wethouder Albert Coster van de gemeente Zwartewaterland heeft op donderdag 12 december 2019 een dynamische snelheidsmeter - lachende of treurende smileys wijzen automobilisten op snelheid - in Hasselt in gebruik genomen. Naast de interactieve meter, bij elkaar gespaard na een succesvolle Pilot met de 'Safety-safe' in deze wijk, ontvingen de bewoners aan de Sikkel uit handen van VVN ook een eigen lasergun.

Tiny Limbeek van Veilig Verkeer Nederland: 'Aanleiding voor deze actie was dat veel bewoners in deze woonwijk zich zorgen maakten om de hoge snelheid waarmee door de straat werd gereden. De succesvolle Pilot met de 'Safety-safe' (de eerste in de Provincie Overijssel, red.) leverde een mooi bedrag van maar liefst 1.300 euro op. Het leverde de wijk een interactieve snelheidsmeter-smiley op. Deze gaat, evenals de lasergun rouleren in de woonwijk."

De zegsvrouw van VNN deelde na afloop '30 Dank U' stickers voor op de afvalcontainers uit en meerdere heerlijke traktaties voor de feestdagen!

Bewustwording
Met de interactieve snelheidsmeter wordt op een vriendelijke manier met de automobilisten gecommuniceerd. Het systeem bestaat uit een matrixbord met ingebouwde radar. Via het matrixbord verschijnen de groen of rood verlichte smileys. De ervaring leert dat de borden bijdragen aan bewustwording en het omlaag brengen van de snelheid op plekken waar te hard wordt gereden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 12.12.19 | 16.34 UUR


advertentie

Vandaag:
19° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.29683 s