Vrijdag 01.07.22 | 08.32 uur

Huiskamervertellingen blijkt grote hit op midwinterfestival

Rose Marijne v/d Hulst opent 'W.G. v/d Hulst Festival'

Rose Marijne van de Hulst opent W.G. v/d Hulst Festival

Rose Marijne van de Hulst opent W.G. v/d Hulst Festival© DKN | HS

Het literair en cultuurhistorisch midwinterfestival in de binnenstad van Hasselt, het W.G. van de Hulst Festival is uiterst succesvol verlopen. Het werd vrijdag 13 september 2019, voor jong en oud, een herbeleving van oude verhalen. Tijdens het festival konden bezoekers genieten van diverse huiskamervertellingen, muzikale acts, straattheater, een wintermarkt en een heuse pelgrimstocht door de stad. De Huiskamervertellingen tijdens het festival zorgden voor uitverkochte huizen in de aloude binnenstad. De opening werd onder toeziend oog van burgemeester Bilder en wethouder Coster, verricht door een telg uit de beroemde W.G. van de Hulst-familie, Rose Marijne van de Hulst, de kleindochter en tevens het boegbeeld van dit festival.

Tijdens de editie van 2019 werden de bezoekers op een mooi programma getrakteerd. De vrijwilligers van Molen de Zwaluw en De Kalkovens verzorgde leuke activiteiten op hun eigen locatie aangevuld met respectievelijk Meneer Flens en De Kwajongens, twee tot de verbeelding sprekende straattheateracts.

Op de grachten vormde twaalf huiskamers het decor van enkele prachtige verhalen van W.G. van de Hulst die door professionele en lokale vertellers werden voorgedragen. In de Katholieke Kerk vertelde de pastoor zelf een prachtig verhaal, terwijl in de Ichtuskerk de lokale muziekschool en het Hasselts Mannenkoor voor muziek en zang ten gehore brachten.

Ook de horeca droeg een steentje bij door op diverse locaties winterse versnaperingen aan te bieden. Natuurlijk had gebouw De Regenboog wederom plaats ingeruimd voor een boekenmarkt. Elders in de straten trad een muzikaal duo op en wist een bijzondere act op stelten ieders aandacht te trekken en last-but-no-least iedereen mocht rekenen in het oude schoolklasje.

Het W.G. van de Hulstfestival kwam dit jaar tot stand met belangeloze medewerking van een werkgroep van Stichting SCAB (Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt) en door bijdragen van de Gemeente Zwartewaterland, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds en Rabobank Clubsupport. (www.wgvdhulstfestival.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 13.12.19 | 22.52 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 11°
Meer weer...
Morgen:
24° | 11°advertentie

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18138 s