Woensdag 22.01.20 | 11.33 uur

Afsluiting eerste seizoenshelft verloopt in mineur

Wanhopig Sportclub Genemuiden kopje onder

Flevo Boys - SC Genemuiden 3-1 (3-1)

Flevo Boys - SC Genemuiden 3-1 (3-1)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden had zich de afsluiting van de eerste seizoenshelft ongetwijfeld heel wat anders voorgesteld. Het uitduel tegen Flevo Boys ging met 3-1 verloren. Sportclub maakte bij vlagen een wanhopige indruk en was niet bij machte om het de polderbewoners maar enigszins moeilijk te maken. Dat de punten in Emmeloord bleven was dan ook meer dan terecht.

De openingsfase van het duel was hoopgevend. De vroege openingstreffer van Flevo Boys zorgde niet voor paniek bij SC Genemuiden. Een schot wat van richting veranderde was een gemakkelijk prooi voor Arnoud Post. Hij wist met dit buitenkansje wel raad en deponeerde al in een vroeg stadium de 1-0 op het scorebord.

Lang kon de thuisclub hier niet van genieten. In misschien wel het beste moment van de wedstrijd voor Sportclub was het Kay Velda die zich door een mêlee van spelers worstelde, zijn schot was hard en doeltreffend en bracht beide partijen weer langszij.

Een kleine vijf minuten later was het opnieuw raak. Nu was de beurt aan Timon Rorije. Met een schitterende volly gaf hij doelman Patrick Jansen voor de tweede keer deze middag het nakijken. Wie dacht dat daarmee de koek op was kwam bedrogen uit, het zou niet de dag van SC Genemuiden gaan worden. Een strafschop gegeven door leidsman Martijn Germs naar vermeend hands was de aanzet naar de 3-1. Aron Strengholt mocht hiervoor aanleggen en faalde hierin niet.

Door de vier vroege treffers leek alles mogelijk te zijn deze middag, tegen beter weten in naar zou later blijken. Het lukte Sportclub opnieuw niet om voldoende kansen te creëren. Flevo Boys was vele malen gretiger. Sportclub viel wel aan maar zonder resultaat. Flevo Boys was gevaarlijker en in de omschakeling soms dodelijk. Madih Doufikar en Timon Rorije hadden de score zomaar verder uit kunnen bouwen, sluitpost Patrick Jansen voorkwam dit gelukkig.

In het verdere verloop van de wedstrijd veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Niet alleen het weer maar ook het vertoonde spel werd steeds bedenkelijker. Enig lichtpuntje in het tweede bedrijf was misschien wel het debuut van jeugdspeler Ingmar Lassche, zonder enige schroom stapte hij binnen de lijnen en voerde naar behoren zijn taken uit. Maar ook hij kon het tij niet meer keren.

Toen invaller Sijmon Eenkhoorn 5 minuten voor tijd met een directe rode kaart vroegtijdig de kleedkamer op mocht gaan zoeken was het helemaal over en uit. Gescoord werd er dan ook niet meer. Flevo Boys had de felbegeerde drie punten en kan weer enigszins naar boven kijken. SC Genemuiden moet na de nederlaag weer pas op de plaats maken. De komende drie weken heeft het even rust, rust en tijd om zich voor te bereiden op het verdere vervolg van de competitie. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 16.12.19 | 06.07 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | -1°
Meer weer...
Morgen:
6° | 1°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.35295 s