Woensdag 26.02.20 | 15.49 uur

Editie 2019: Opbrengst naar Stichting Kind en Brandwond

Laatste loodjes voor Stichting Zwartewaterland Helpt

Laatste loodjes voor Stichting Zwartewaterland Helpt

Laatste loodjes voor Stichting Zwartewaterland Helpt© DKN | RDV

Voor de vrijwilligers van de Stichting Zwartewaterland Helpt vandaag de derde en laatste dag. Hoewel het spreekwoord zegt dat de laatste loodjes het zwaarst wegen voorziet Petrit Sterenberg geen problemen. "Het gaat prima! De 14e editie in dertien jaar tijd", zegt de voorzitter van de Stichting. "De komende uren staat nog in het teken om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Kind en Brandwond."

Onder de Luifel in Hasselt is deels omgebouwd tot een professionele radiostudio. “De afgelopen weken hebben we als stichting weer ons uiterste best gedaan om alles te bewerkstelligen zodat we de deze drie dagen kunnen knallen. Want ook deze kinderen verdienen het om geholpen en gesteund te worden in wat hun is overkomen.”

Veel kinderen met brandwonden hebben niet alleen pijn door hun verwondingen, maar hebben ook pijn omdat ze weten dat ze nooit meer zo worden als ze vroeger waren. Naast deze ondragelijke pijn weten ze dat ze voor altijd getekend zijn. Eigenlijk hebben deze kinderen levenslang. Stichting Kind & Brandwond heeft als missie om deze kinderen met brandwonden te helpen hun littekens te accepteren, verpakt in onbezorgd plezier. Dit doen zij onder andere door middel van het organiseren van vakantieweken. Een week waarin kinderen zich niet meer die ene met die littekens voelen. Maar waarin ze samen kunnen praten over wat ze hebben meegemaakt om zo weer sterker te worden.

De radiomarathon is te beluisteren via Kabel 104.4, FM 107.3, via de livestream op www.zwartewaterlandhelpt.nl en op Ziggo Kanaal 45 en KPN Kanaal 1391. Rondom de uitzending zijn dit jaar weer ontzettend veel leuke acties. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg via Facebook en Instagram.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 21.12.19 | 12.51 UUR
Vandaag:
4° | 0°
Meer weer...
Morgen:
6° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32237 s