Donderdag 27.02.20 | 08.32 uur

Binnenvaartorganisatie bestaat 170 jaar

Jaarvergadering BLN-Schuttevaer in Zwartsluis

De afdeling IJsseldelta-Zwartewater van de Koninklijke BLN-Schuttevaer vergadert vrijdag 27 december in Hotel Zwartewater te Zwartsluis. Eenmaal per jaar komen de schippers bijeen om de ontwikkelingen in de binnenvaart te bespreken. Veel ondernemers liggen tijdens de Kerstdagen en jaarwisseling aan de Havendijk in Zwartsluis of andere havens in de omgeving.

In het voorwoord van het programmaboekje merken vicevoorzitter Arend Horrel en secretaris Paula Fernhout op, dat het jaar 2019 er een was van extremen. ‘Voor de zomer aardig wat hitterecord, na de zomer extreem nat. En dan nog het verhaal van het stikstof beleid. De binnenvaart heeft met al deze ontwikkelingen te maken’, aldus beide bestuursleden.

De Nautisch Technische Commissie bespreekt voorstellen die samenhangen met de verbetering van de vaarwegen. Op de agenda staan verder huishoudelijke zaken, verslagen van de regio coördinatoren, bestuursverkiezing en twee presentaties. Een van deze presentaties wordt gehouden door Arjan Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen over de nieuwe scheepvaart richtlijnen.

Koninklijke BLN-Schuttevaer bestaat in 2019 170 jaar. In 1849 was de oprichting van toen de Schippersvereniging Schuttevaer in de regio Zwartsluis-Zwolle, waar door de ‘tolkwestie van het Zwolsche Diep’ geschiedenis werd gegeven. In het jaarboekje heeft bestuurslid en penningmeester Roel Huls een kort historisch inkijkje geschreven. Ter gelegenheid van dit jubileum krijgen de leden na afloop een kleine attentie uitgereikt.

De jaarvergadering in Zwartsluis begint ‘s middags om half drie.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 27.12.19 | 10.33 UUR
Vandaag:
4° | 1°
Meer weer...
Morgen:
6° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31789 s