Maandag 24.02.20 | 14.14 uur

Spelregels jaarwisseling: Houd het schoon, heel en veilig

Carbidschieten in de gemeente Zwartewaterland

Carbidschieten is een traditie in de regio en hoort voor veel inwoners bij oudejaarsdag. De gemeente Zwartewaterland wil ervoor zorgen dat de jaarwisseling voor iedereen prettig en veilig verloopt met behoud van tradities. Daarom is carbidschieten rond de jaarwisseling onder voorwaarden toegestaan.

De spelregels staan in artikel 2:73a van de Algemene Plaatselijke Verordening, gemeente Zwartewaterland.

Carbidschieten Havenplein Genemuiden
Gelet op het traditionele carbidschieten wordt het Havenplein tijdelijk afgesloten. Op dinsdag 31 december geldt van 11.00 uur tot 20.00 uur een parkeerverbod.

Houd het schoon, heel en veilig
De afgelopen jaren is de traditie in Genemuiden zonder noemenswaardige problemen verlopen. Ook dit jaar wordt er vanuit gegaan dat de deelnemers verantwoordelijkheid nemen en het Havenplein met elkaar schoon, heel en veilig houden. Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat het schieten vanaf het bordes onveilige situaties kan opleveren en daarom niet wordt toegestaan.

Campagne: bewust oplettende carbidknaller (BOCK)
Voor het tweede jaar is de gemeente Zwartewaterland aangesloten bij de BOCK-campagne. De campagne staat in het teken van veilig carbidschieten. Er gebeuren helaas nog steeds (ernstige) ongelukken bij het carbidschieten. Veel van deze ongelukken gebeuren door het schieten met een deksel. De campagne vraagt extra aandacht voor het gebruik goed materiaal. Een onderdeel daarvan is het schieten met een bal en het dragen van goede gehoorbescherming. De jongerenwerkers bezoeken de op oudejaarsdag de locaties waar carbid wordt geschoten en delen gehoorbeschermers uit.

Vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk mag uitsluitend op 31 december van 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. Dit is in artikel 2.3.6 Vuurwerkbesluit vastgelegd. Het afsteken van illegaal vuurwerk is vanzelfsprekend verboden. Tips voor het veilig afsteken van vuurwerk zijn te vinden op de website www.veiligheid.nl

Vuurwerk: Houd rekening met milieu en omgeving!
In Zwartewaterland zijn geen vuurwerkvrije zones aangewezen. De gemeente gaat er vanuit dat mensen die vuurwerk willen afsteken rekening houden met hun omgeving. Zo wordt het afsteken van vuurwerk in de buurt van bijvoorbeeld verzorgingshuizen, kerken/kerkgebouwen en kinderboerderijen over het algemeen als ongewenst gedrag beschouwd.

Eindejaarsketen
In de periode van 23 december tot 2 januari staan op het bedrijventerrein Genemuiden de traditionele Eindejaarsketen. De gemeente heeft samen met de deelnemers, politie en jongerenwerk in het kader van openbare orde en veiligheid afspraken gemaakt. Ook is een parkeerverbod ten tijde van de Eindejaarsketen ingesteld voor een deel van de Sasdijk: aan de zijde van de dijk geldt het parkeerverbod vanaf de T-spliting met de Puttenstraat tot de T-splitsing Kokosstraat. Aan de andere zijde geldt het parkeerverbod vanaf de T-splitsing met de Puttenstraat tot voorbij perceel Sasdijk 14 in de avond- en nachtelijke uren; van 18.00 tot 06.00 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 30.12.19 | 17.20 UUR
Vandaag:
6° | 4°
Meer weer...
Morgen:
7° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3202 s