Maandag 24.02.20 | 14.14 uur

GroenLinks Statenfractie stelt vragen aan GS

Hoe zit het met verbetering veiligheid N334 in Zwartsluis?

In Zwartsluis zijn er gevaarlijke oversteekvoorzieningen bij de provinciale weg N334, die dwars door het centrum loopt. Met name leerlingen van het Agnieten College en ouderen die in de woon-zorgcentrum de Schans wonen voelen zich bij het oversteken van de N334 naar het centrum van Zwartsluis erg onveilig. Alle Overijsselse Statenfracties werden hier recent over geïnformeerd via een brief van de gemeenteraad van Zwartewaterland. Voor GroenLinks Overijssel Statenlid Kees Slingerland een goede reden om hier schriftelijke vragen over te stellen aan Gedeputeerde Staten (GS).

Schriftelijke vragen
De afgelopen jaren is er door inwoners van Zwartsluis en door politieke partijen van de gemeenteraad Zwartewaterland regelmatig bij de provincie aan de bel getrokken vanwege de gevaarlijke situatie bij het oversteken van de N334. Volgens een brief namens alle raadsfracties van de gemeente Zwartewaterland vonden ze 'slechts' een luisterend oor, maar niet meer dan dat. GroenLinks vraagt aan GS of er aanleiding is geweest om verbeteringsplannen voor deze gevaarlijke oversteekplekken te maken. Zo niet, dan zou GroenLinks graag willen dat er alsnog, uiteraard in overleg met de gemeente Zwartewaterland en de inwoners van Zwartsluis, plannen worden gemaakt voordat er ernstige ongelukken gaan gebeuren. Het moet toch mogelijk zijn om voor de leerlingen van het Agnieten College en de bewoners van de Schans veilige oversteekvoorzieningen te realiseren.

Prioriteit!
Doorstroming van het verkeer op de N334 is natuurlijk van belang, maar veilige oversteekvoorzieningen voor de inwoners van Zwartsluis moet prioriteit hebben. GroenLinks Statenlid Kees Slingerland daarover: “je moet er toch niet aan denken dat er na de verschillende reeds gebeurde ongelukken alsnog een ernstig ongeluk gaat plaatsvinden. Waar kortgeleden een enigszins vergelijkbare situatie in de gemeente Steenwijkerland (Kuinre) in de Provinciale Staten aan de orde was en er aan een oplossing wordt gewerkt, blijkt er nog zo'n situatie in Noord-West-Overijssel te bestaan. Wat GroenLinks betreft staat de veiligheid van onze inwoners voorop en dient er dus met de verschillende betrokkenen spoedig aan een oplossing te worden gewerkt'.

GroenLinks hoopt dat GS bereid is om met spoed over deze situatie en in samenwerking met de gemeente Zwartewaterland en inwoners van Zwartsluis aan een oplossing gaat werken.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 04.01.20 | 08.27 UUR
Vandaag:
6° | 4°
Meer weer...
Morgen:
7° | 6°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30847 s