Vrijdag 18.09.20 | 22.15 uur

Leden vieren jubileum in Hotel Zwartewater

Sluziger Bridgeclub 35 jaar jong en springlevend

Sluziger Bridgeclub 35 jaar jong en springlevend

Sluziger Bridgeclub 35 jaar jong en springlevend© Sluziger Bridgeclub

Met een jubileumdrive in combinatie met een ‘walking dinner’ heeft de Sluziger Bridgeclub eind 2019 het 35-jarig bestaan luister bijgezet. Naast het sportieve en gezellige element, was er dit keer ook nadrukkelijk aandacht voor een smakelijke invulling van de bridgeavond.

De oorsprong van de bridgeclub in Zwartsluis ligt in een cursus die de lokale Vereniging van Huisvrouwen begin jaren ’70 organiseerde. Daaruit ontstond een clubje thuisbridgers dat zich, naarmate het aantal belangstellenden toenam, omzette naar de Sluziger Bridgeclub. Domicilie was jarenlang het voormalig Hotel Roskam, nu is dat Hotel Zwartewater.

Anno 2019 zijn er binnen de club ruim 50 leden, allen spelen in competitieverband. Afkomstig uit Zwartewaterland en de omliggende regio
Voorzitter Alien Feijth – de Boer, legt uit dat het spel vooral aantrekkelijk is vanwege de snelheid waarmee het gespeeld wordt. "Geen enkel spel is hetzelfde. De ene keer win je, de andere keer eindig je onderaan. Dat maakt het leuk. Daarnaast hou je de hersenen natuurlijk in beweging en scherp" Verder is met name het sociale element van groot belang . "Je doet veel contacten op. Ook in dat opzicht is bridgen een goede investering in je oude dag.”

De Sluziger Bridgeclub is een levendige club, het ledenaantal is stabiel. Met enige regelmaat wordt door een NBB docent een cursus voor beginners of gevorderden gegeven. Er heerst een plezierige sfeer op de speelavonden, waarin jaarlijks diverse drives zijn opgenomen. De jaarlijkse kroegentocht aan het ebgin van het seizoen heeft inmiddels een reputatie opgebouwd en trekt vele bridgers vanuit een wijde regio.

In 2019 heeft de Sluziger Bridgeclub zich aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. “Om het voortbestaan van de club te waarborgen. Om ervoor te zorgen dat onze club aanhaakt bij alle ontwikkelingen en modern en eigentijds kan blijven”, licht Alien Feijth toe. “Het biedt tal van voordelen. Zo hebben we direct na de aansluiting onze eigen website kunnen ontwikkelen onder de paraplu van de bond.”

Voor informatie over een bridgecursus of een lidmaatschap van de Sluziger Bridgeclub kan gemaild worden naar: sluzigerbridgeclub@hotmail.com

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.01.20 | 08.42 UUR


advertentie

Vandaag:
20° | 9°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°advertentie
AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.32105 s